Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

geschreven door Julia
4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

Donkere kleuren passen perfect bij de winter. Ze zijn super sfeervol en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De slaapkamer is heel geschikt voor donkere tinten. Ben jij van plan een donkere kleur in de slaapkamer aan te brengen, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke kleur je wilt en hoe dit het beste kunt aanpakken? Hieronder vertel ik je hoe je een slaapkamer met een donkere muur kunt stylen en laat ik vier slaapkamers met een andere donkere kleur zien ter inspiratie.

Rood

Rood-, roze- en paarstinten zorgen voor een warme uitstraling. Bij de slaapkamer hieronder is alleen de muur achter het bed geverfd, maar dit heeft al heel veel effect op de ruimte. Voor elke donkere kleur geldt dat wanneer je het spannend vindt om hiermee aan de slag te gaan, je kunt beginnen met het schilderen van één muur om te zien hoe dat staat. Misschien hou je het daarbij, of vind je het zo mooi dat je de rest ook een kleurtje geeft. Bij de slaapkamer hieronder zijn de muren om het bed heen wit gelaten, waardoor het totaalbeeld helemaal niet donker overkomt.

slaapkamer met rode muurBron: Astrid 106

Zwart

Zwart is een kleur die maar weinig mensen durven te gebruiken als het gaat om muren verven. Bij zwarte verf is het aan te raden om voor matte verf te kiezen, aangezien je anders alle oneffenheden in de muur ziet. Daarnaast is voldoende verlichting heel belangrijk, anders oogt de ruimte heel vlak. Ook zorgt verlichting voor warmte. Hieronder zie je duidelijk het positieve effect van licht op een zwarte muur. Tot slot kun je de ruimte nog wat lichter maken door bijvoorbeeld een licht vloerkleed neer te leggen. Zo is er een mooie balans.

slaapkamer met zwarte muurBron: Modernluxe

Groen

Deze kleur zien we de laatste jaren veelvuldig voorbijkomen in allerlei interieurs. Het is echt een trendkleur en zorgt voor kalmte in de slaapkamer. Groen staat mooi bij natuurlijke materialen, zoals hout. Je kunt er voor kiezen om het te combineren met lichte kleuren, maar ook mooi zijn andere groentinten, of okergeel. Bij de slaapkamer hieronder hangen twee lijsten boven het bed. Dit is een goede manier om de donkere kleur een beetje te onderbreken.

slaapkamer met groene muurBron: Everydeco

Blauw

Blauw is net als groen een kalme kleur en is heel geschikt voor de slaapkamer. Bij veel donkere kleuren is het aan te raden om eerst een laag grijze grondverf aan te brengen, zodat de kleur goed dekt. Zorg voor een goede balans door het te combineren met lichte meubels of accessoires. Hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor een lichte bedsprei. Deze maakt het geheel een stuk minder donker.

slaapkamer met blauwe muurBron: Houselust

Zie ook:
-4 tips om je slaapkamer groter te laten lijken
-Dit zijn de populairste (donkere) verfkleuren
-Met deze tips laten donkere muren je ruimte niet krimpen

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...