Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

geschreven door Julia
4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

Donkere kleuren passen perfect bij de winter. Ze zijn super sfeervol en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De slaapkamer is heel geschikt voor donkere tinten. Ben jij van plan een donkere kleur in de slaapkamer aan te brengen, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke kleur je wilt en hoe dit het beste kunt aanpakken? Hieronder vertel ik je hoe je een slaapkamer met een donkere muur kunt stylen en laat ik vier slaapkamers met een andere donkere kleur zien ter inspiratie.

Rood

Rood-, roze- en paarstinten zorgen voor een warme uitstraling. Bij de slaapkamer hieronder is alleen de muur achter het bed geverfd, maar dit heeft al heel veel effect op de ruimte. Voor elke donkere kleur geldt dat wanneer je het spannend vindt om hiermee aan de slag te gaan, je kunt beginnen met het schilderen van één muur om te zien hoe dat staat. Misschien hou je het daarbij, of vind je het zo mooi dat je de rest ook een kleurtje geeft. Bij de slaapkamer hieronder zijn de muren om het bed heen wit gelaten, waardoor het totaalbeeld helemaal niet donker overkomt.

slaapkamer met rode muurBron: Astrid 106

Muurverf Extra Mat Red Elegance 1L - Flexa Creations
Prijs onbekend
sierkussen stuart okergeel 45 x 45
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
House Doctor Roze vaas shaped klein
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zwart

Zwart is een kleur die maar weinig mensen durven te gebruiken als het gaat om muren verven. Bij zwarte verf is het aan te raden om voor matte verf te kiezen, aangezien je anders alle oneffenheden in de muur ziet. Daarnaast is voldoende verlichting heel belangrijk, anders oogt de ruimte heel vlak. Ook zorgt verlichting voor warmte. Hieronder zie je duidelijk het positieve effect van licht op een zwarte muur. Tot slot kun je de ruimte nog wat lichter maken door bijvoorbeeld een licht vloerkleed neer te leggen. Zo is er een mooie balans.

slaapkamer met zwarte muurBron: Modernluxe

Tafellamp zwart TOBOL
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Diaz Bijzettafel Metaal Brons
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
HKliving vloerkleed diamant patroon katoen 180x120cm
Prijs onbekend

Groen

Deze kleur zien we de laatste jaren veelvuldig voorbijkomen in allerlei interieurs. Het is echt een trendkleur en zorgt voor kalmte in de slaapkamer. Groen staat mooi bij natuurlijke materialen, zoals hout. Je kunt er voor kiezen om het te combineren met lichte kleuren, maar ook mooi zijn andere groentinten, of okergeel. Bij de slaapkamer hieronder hangen twee lijsten boven het bed. Dit is een goede manier om de donkere kleur een beetje te onderbreken.

slaapkamer met groene muurBron: Everydeco

Blauw

Blauw is net als groen een kalme kleur en is heel geschikt voor de slaapkamer. Bij veel donkere kleuren is het aan te raden om eerst een laag grijze grondverf aan te brengen, zodat de kleur goed dekt. Zorg voor een goede balans door het te combineren met lichte meubels of accessoires. Hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor een lichte bedsprei. Deze maakt het geheel een stuk minder donker.

slaapkamer met blauwe muurBron: Houselust

Gestoffeerd bed grijs met lattenbodem 160 x 200 cm TOURS
Prijs onbekend
By Boo plaid waffle roze 170x130cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
-4 tips om je slaapkamer groter te laten lijken
-Dit zijn de populairste (donkere) verfkleuren
-Met deze tips laten donkere muren je ruimte niet krimpen

 
 
Accessoires

Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

geschreven door Julia
Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

Cirkelvormige wandaccessoires zijn erg populair. We zagen bijvoorbeeld borden, ronde spiegels en ondiepe manden aan de muur voorbijkomen. De laatste tijd zien we dat iets anders ook steeds populairder wordt: muurcirkels. Dit zijn cirkels met een print of effen kleur die je kunt ophangen of neerze...

meer...