Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Met deze tips laten donkere muren je ruimte niet krimpen

geschreven door Rosa
Met deze tips laten donkere muren je ruimte niet krimpen

Als er één trend al langere tijd in het interieurbeeld is, dan is het wel de zwarte en donkere muren! Je hebt een flinke dosis lef nodig om dit thuis door te voeren, maar het staat zó tof. Toch horen we regelmatig dat donkere kleuren de ruimte optisch laten krimpen. Hierdoor vinden veel mensen het spannend om zich aan de donkere kleuren te wagen. Hartstikke zonde als je het ons vraagt. Daarom heb ik 6 tips opgesteld zodat jij thuis ook aan de slag kunt met de verfkwast zonder dat de ruimte direct vele malen kleiner oogt. Succes!

Muurverf Schoolbordverf True Black 4033 1 L - Flexa Creations
Prijs onbekend

Mooi Makkelijk Keukenkasten Mooi Zwart 750 ml - Flexa Creations
Prijs onbekend

Laat de ruimte hoger lijken

Wil jij je ruimte graag groter laten lijken? Dan raden wij aan om de onderste helft van de muur zwart te verven. Schilder het plafond én de bovenste helft van de muur wit of in een lichte kleur om daar de nadruk op te leggen. De ruimte voelt hoger en daarom dus ruimtelijker. Win-win ;-)!

zwarte muur Bron: Binnenkijken bij Wendy_studiozinnig

Gebruik natuurlijke materialen

Combineer zwart met veel natuurlijke materialen voor een ruimtelijk idee. Denk aan jute, hout, leer en rotan. Maak het af met een dosis kamerplanten voor het ultieme buitengevoel. Want, zwart is ook een tint die we regelmatig buiten tegenkomen.

zwarte muur Bron: Crafy Berry Bush

Groot contrast

Zwart en wit zijn de twee tinten die het meest uit elkaar liggen, oftewel, contrasterende kleuren. Geef hier en daar een lik witte verf, kies wit beddengoed in de slaapkamer of kies witte meubels. Hierdoor oogt het geheel direct ruimer.

zwarte muur Bron: My Domaine

Maak slim gebruik van het licht

Zwart absorbeert licht, je moet dus proberen zoveel mogelijk licht naar de ruimte te trekken om 'm groter te laten lijken. Dit doe je onder andere door opvallende, grote spiegels. Hang deze bij voorkeur dichtbij een raam zodat ze het daglicht kunnen weerkaatsen. Naast dat spiegels het licht weerkaatsen, staan ze er ook om bekend iedere ruimte groter te laten lijken.

Speel met patronen

Patronen gaan heel goed samen met een donkere wand. Het maakt het geheel direct wat speelser. Dit kun je natuurlijk doen door accessoires te gebruiken met een vrolijk printje. Heb je iets meer lef? Kies dan voor (vloer)tegels met een vrolijk printje.

Gebruik opvallende accentkleuren

Accentkleuren zijn normaal gesproken in huis al heel belangrijk, maar met een donkere muur zijn ze onmisbaar. Kies vrolijke kleurtjes om het geheel wat lichter te maken. In onderstaande foto is gekozen voor een statement gele bureaustoel. Het geel komt weer terug in het vloerkleed waardoor het een mooi geheel vormt.

zwarte muur Bron: Morgan Levy via Domino

Zie ook:
- Binnenkijken: Scandinavisch interieur in een Californisch huis
- De leukste sierkussens voor een bohemien interieur
- Binnenkijken in een knusse & neutrale slaapkamer

 
 
Accessoires

Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

geschreven door Julia
Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

Cirkelvormige wandaccessoires zijn erg populair. We zagen bijvoorbeeld borden, ronde spiegels en ondiepe manden aan de muur voorbijkomen. De laatste tijd zien we dat iets anders ook steeds populairder wordt: muurcirkels. Dit zijn cirkels met een print of effen kleur die je kunt ophangen of neerze...

meer...