Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Met deze tips creëer jij een eenheid in je huis

geschreven door Maartje
Met deze tips creëer jij een eenheid in je huis

Kan jij geen rust vinden in je eigen huis? Staat overal iets? Is je interieur een mix van allerlei stijlen? Hoe fijn is het om na een dag werken thuis te komen in een huis waar jij je rust kan vinden en heerlijk kan bijkomen van een drukke dag. Natuurlijk speelt smaak een belangrijke rol in het inrichten van jouw huis. Maar het kan zo zijn dat jij niet goed weet wat jouw stijl is en daarom veel verschillende stijlen met elkaar combineert. Om een eenheid te creëren hoef jij je niet perse vast te houden aan één stijl. Ik zal jou uitleggen hoe je dat dan wel kan doen.

eenheidBron: Adore magazine

Rotan eetkamerstoel -  Dax
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Papegaai in stolp messing hoogte 20 cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

1. Moodboard


Voor je alles om gaat gooien is een goede brainstormsessie belangrijk. Bedenk wat jij nou echt mooi vindt, kijk in wat interieur tijdschriften, Pinterest of hier op de website van Homedeco bij de binnenkijkers en andere blogs. Hier vind je genoeg inspiratie. Heb jij mooie afbeeldingen gevonden, kleuren die je mooi vindt en materialen, verwerk deze in een moodboard. Een moodboard maken kan online, maar even lekker knutselen op papier kan ook leuk zijn en soms zelfs inzichtelijker. Je kan ook alleen een moodboard maken met kleuren en materialen door stalen bij elkaar te leggen. Door deze moodboards kun je goed kijken of het bij elkaar past en één geheel vormt. Het is wel handig om bij het zoeken van inspiratie te kijken of het overeenkomt met de items die je al hebt staan, of je moet een heel ander interieur willen, dan maakt dat natuurlijk niks uit.

2. Kleuren


Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de kleur van je vloer. De vloer is eigenlijk alles bepalend voor de kleur van de rest van je interieur. En, deze pas je niet zomaar aan. Hier gaat een hoop tijd en geld inzitten. Bij een basic vloer past vrijwel alles. Kies vervolgens niet één kleur voor heel je interieur, maar kies voor ongeveer 1 of 2 hoofdkleuren en de rest bijkleuren, maar ook niet te veel (maximaal 3). Het mooiste is om kleuren te kiezen die binnen hetzelfde kleurenpalet vallen. Kies bijvoorbeeld een mooie hoofdkleur voor op één muur en doe de rest van je interieur in je gekozen bijkleuren. De kleur van de muur kan je natuurlijk terug laten komen, maar doe dit met mate.

eenheidBron: Marie Claire

3. Materialen


Kijk goed of de materialen en ook de kleuren hiervan bij elkaar passen. Heb je graag houten meubels in je huis? Kies dan wel voor meubels van hetzelfde soort hout of wat er een beetje op lijkt, maar ook hier geldt met mate. Over het algemeen kunnen heel veel materialen met elkaar worden gecombineerd. Kies een paar specifieke materialen die jij wilt gebruiken en niet meer, dat zorgt weer voor onrust. Wil jij bijvoorbeeld een mooie betonvloer? Staal is hierbij goed te combineren en daarbij weer sommige soorten hout. Staal kan ook goed op een houten vloer. Vraag van de materialen die jij wilt gebruiken eventueel wat stalen aan, zo kan je zien of het echt bij elkaar past.

eenheidBron: Binnenkijker wonenbyjio

4. Accessoires


Accessoires zijn eigenlijk onmisbaar in elk interieur. Met accessoires kan je een goede eenheid creëren, maar het kan ook snel mis gaan waardoor het er juist snel rommelig uitziet. Kijk goed naar welke accessoires passen bij jouw stijl en smaak. Met accessoires kan je goed jouw bijkleuren uit het kleurenpalet terug laten komen. En natuurlijk af en toe jouw hoofdkleur toevoegen kan geen kwaad. Groepeer jouw accessoires om nog meer rust en eenheid te creëren. Als overal iets staat oogt het al snel te druk in huis.

5. Herhaling


Eén van de belangrijkste tips om een eenheid te creëren in je interieur is herhaling. Je oog herkent dezelfde objecten en dit geeft meer rust. De herhaling kan je terug laten komen in kleur, materiaal, meubels en accessoires. Maar ook hier geldt doe het met mate, want veel van hetzelfde is ook niet echt bijzonder. Bijvoorbeeld alles in het blauw of alles met hout geeft niet echt variatie.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: Thehomestoriesnl

6. Ruim op


En last but not least, ruim op. Een opgeruimd huis zorgt niet alleen voor veel rust in huis, maar ook in je hoofd. Door veel andere spullen en troep in huis verdwijnt de eenheid. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want je wilt natuurlijk wel een beetje leven in je huis. Zorg dat je vaste plekken hebt voor je spullen, zodat je post niet los op tafel beland, maar bijvoorbeeld in een bakje. Zorg ook dat je niet teveel woonaccessoires hebt neergezet. Als je hier teveel van hebt, oogt het ook al snel rommelig. Rust in huis is ook rust in je hoofd!

eenheidBron: Domino

Zie ook:
- 5x keukens met een kookeiland
- 9x hangstoelen in je interieur
- 4x waarom je wel voor een lichte bank moet gaan

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...