Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

4x waarom je wél voor een lichte bank moet gaan

geschreven door Mara
4x waarom je wél voor een lichte bank moet gaan

We horen het regelmatig: op een lichte bank zie je alles, een witte bank wordt snel vies... Hierdoor kies je toch als snel voor een bank in een donkerdere kleur. In dit artikel laat ik je zien waarom je juist wél voor lichte bank moet gaan - want een witte bank (of een andere lichte tint) staat nu eenmaal ge-wel-dig in je interieur! Kijk mee!

lichte bankFoto: BrittDor

Kleurcontrast
Op bovenstaande foto van BrittDor zie je heel goed wat een lichte bank voor je interieur kan doen. Door de wat donkere muur en de zwarte bijzettafels kan het geheel wat donker worden, maar door de lichtgrijze bank ontstaat er een heel mooi kleurcontrast, waardoor de balans tussen donker en licht perfect is. Een prachtige zithoek, vinden wij!

lichte bankFoto: Style by Nik123

Optisch meer licht
Lichte tinten zorgen optisch voor meer licht in je interieur, zo ook een lichte bank. Bij bovenstaande foto van Style by Nik123 zie je dat bijvoorbeeld heel goed. Zet er een donkergekleurde bank neer en het geheel oogt ook gelijk minder licht.

lichte bankFoto: Marloes BaremanRust
Een ander voordeel dat lichte banken met zich meebrengen, is dat ze vaak voor rust in je interieur zorgen. Zoals bovenstaande foto van Marloes Bareman - de vloer is vrij opvallend en in de kast staan veel accessoires. De lichte bank zorgt ervoor dat het geheel mooi rustig blijft. Een geslaagde keuze!

lichte bankFoto: Living Stories

Chique tinten
Warme, lichte tinten, zoals zand, beige en gebroken wit geven elk interieur een chique touch. Vooral als je het combineert met zwart, brons, goud en bruin. Een prachtig, rijk kleurenpalet!

Zie ook:
- 5 stylingtips voor als je een grijze bank hebt
- Weg met stoelen! Zet een bankje bij de eettafel
- Deze 3 trends gaan we in 2020 zien

 
 
Brand we love

Brand we love: Brût Homeware

geschreven door Rosa
Brand we love: Brût Homeware

"Van mooie spullen moet je zo lang mogelijk kunnen genieten!" Linsey & Rick - Oprichters Brût Homeware Brût Homeware is een onafhankelijk woon-, keuken- en kantooraccessoires merk. Zij zijn gevestigd in Amsterdam. Brût Homeware is opgericht door Rick & Linsey. Zij houden van kwalitatieve p...

meer...