Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Met deze tips geef je jouw brocante interieur een gouden randje

geschreven door Marie-Louise
Met deze tips geef je jouw brocante interieur een gouden randje

De brocante woonstijl wordt weleens oubollig en zelfs een beetje tuttig gevonden. Zonde, want brocante kan juist superstijlvol zijn! Een brocante interieur staat bol van romantiek, authenticiteit, karakter en landelijkheid. Tijd om het stoffige imago een frisse update te geven, dus! Hoe je de brocante interieurstijl stijlvol en trendy in huis toepast vertellen wij je in deze blog.

brocante interieurBron: dutchstyle via HomeDeco Binnenkijken




 

Ga voor shabby chic

Shabby chic is een oude liefde voor velen, welke verder gaat dan een trend. Het is een liefhebberij en voor sommige enthousiastelingen zelfs een ware levensstijl. Met de shabby chic stijl krijgt je interieur een nostalgische en gezellige look. Deze stijl wordt gerealiseerd met doorleefde meubels met karakter. Ga voor de echte Franse romantiek met veel bloemetjes, kant, en roze kleuren of kies juist voor iets stoerders met stenen kunst, (nep)bontvachtjes en doorleefd hout.

brocante interieur nieuw oud combinerenBron: huisvanzes via HomeDeco Binnenkijken




 

Online én in levende lijve speuren

Brocante is soms wat lastig te vinden, maar dit maakt het des te leuker om er lekker op uit te gaan en te speuren naar die ene parel! Liefhebbers kunnen terecht op vlooienmarkten (wist jij dat brocante 'rommelmarkt' in het Frans betekent?) en brocante beurzen. En pak jij je biezen deze zomer naar het buitenland? Laat het dan zeker niet na om de lokale marktjes en woonwinkels af te struinen. Wie weet tik je wel met een flinke portie geluk (en een beetje vakkennis) een schat op de kop!

Vintage design hoef je overigens tegenwoordig echt niet meer in enkel levende lijve te scoren. Online zijn er hele communities waar jij als brocante-lover je hart kunt ophalen. Denk aan eBay, Marktplaats, webshops, maar ook op Instagram kun je terecht voor je vintage vondsten.

brocante interieurstijl Bron: dutchstyle via HomeDeco Binnenkijken




 

Combineer oud met nieuw

Een brocante interieur moet subtiel, maar toch succesvol zijn. Het is helemaal niet erg om het contrast tussen oud en nieuw naar voren te laten komen. Dit kan het brocante effect juist versterken! Durf te combineren en probeer eens uit of die oude vaas die je voor een paar cent op de kop hebt weten te tikken op dat moderne bijzettafeltje past. Zo ontwikkel je ook nog eens je eigen, unieke stijl!

brocante interieur nieuw oud combinerenBron: dutchstyle via HomeDeco Binnenkijken




 

Handen uit de mouwen

We weten ondertussen dat brocante items niet voor het oprapen liggen. Des te leuker om daarom zelf aan de slag te gaan! Schud die handen uit de mouwen en do it yourself! Je kunt je (nieuw gekochte) meubels een brocante, vintage touch geven en hem er doorleefd uit te laten zien. Koop bijvoorbeeld een houten kast en schuur deze licht op. Of pak een oude doek met wat bruine verf erop en poets er op los en maak de doorleefde look compleet!

interieur brocante bontjes bont vachtBron: annekeathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Eclectisch interieur: Mix van stijlen en persoonlijkheid
- In 5 stappen naar een Frans landelijk interieur
- Zo creëer je een brocante look

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...