Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

geschreven door Iris
Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Nu we weer vaker de (tuin)deuren open hebben, zitten er binnen no time veel vliegen binnen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Een vliegengordijn is een optie, maar er zijn nog meer tips en tricks!

Omdat het een probleem is waar iedereen mee kampt in huis, ben ik op zoek gegaan naar dé tips om ze buiten de deur te houden. Met deze tips houd jij de vliegen uit huis en wil iedereen weten hoe jouw huis het hele jaar door 'vliegvrij' is ;-)!

woonkamerBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Tip 1: horren

Als je horren plaatst voor de (dak)ramen, hou je de vliegen gegarandeerd buiten omdat ze er niet doorheen kunnen.

Pluspuntje: horren zijn ook heel handig voor als je geen fan bent van spinnen ;-).

Tip 2: hang een waterzak op

Ja, het klinkt inderdaad een beetje vreemd, maar het werkt echt! Door zakjes met water te vullen en neer te zetten of op te hangen, verjaag je alle vliegen. Vliegen zien wel 10 keer sneller dan wij omdat ze meer ogen hebben. Door de schittering van het water in de zakjes, raken ze dan ook in de war en zien ze het niet meer goed, hierdoor vliegen ze weer de andere kant op. Hang een dichtgeknoopte zak met water onder je parasol of bij de deur, en je zit zonder vliegen!

tuinset-tuinBron: huizejolie via Homedeco Binnenkijken




 

Tip 3: verjaag ze met geur

Vliegen houden niet van de geur van kruidnagel. Je kunt dan een bakje met water en kruidnagels neerzetten. Als je geen kruidnagel in huis hebt, vul dan een bakje met azijn of allesreiniger die een citroengeur heeft. Vliegen hebben daarnaast ook een hekel aan lavendel. Als je dit zelf nou wel heerlijk vind, pak dan lekker uit met lavendelolie, geurkaarsen of boeketjes. Zo ruikt jouw huis of tuin lekker, en de vliegen blijven weg!

woonkamerBron: styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken




 

Tip 4: lok ze in de val

Je kunt ook een vliegenval aanschaffen, maar hier zitten vaak chemische stofjes in waar je zelf ook niet vrolijk van wordt. Het is niet het meest vriendelijke om te doen, maar je kunt heel makkelijk je eigen vliegenval maken door de bovenkant van een plastic fles af te knippen. Vul de halve fles met limonadesiroop of stukjes fruit en zet de flessenhalf nu omgekeerd in de fles. De vliegen ruiken de zoete geur(en) en kruipen in de fles. Ze kunnen hierna niet meer de weg terug vinden en blijven dus in de fles zitten.

Met een bakje met maismeel en honing, lok je ook de vliegen in de val.

gordijn-pasteltintenBron: unsplash




 

Zie ook:
- Met deze tips voorkom je inbraak als je op vakantie gaat
- 5x snelle én simpele ijskoffies voor thuis
- 3x opruimtips om je huis op orde te krijgen

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...