Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Met deze tips kom je van fruitvliegjes af

geschreven door Demi
Met deze tips kom je van fruitvliegjes af

Je kent het wel, die vervelende fruitvliegjes waar je er eerst maar een paar van zag, maar als je even niet oplet zijn er ineens veel te veel. Vooral in de keuken komt het ongedierte af op etensresten en dat kan nogal vervelend zijn. Daarom is het van belang om de beestjes zo snel mogelijk uit je huis te krijgen en dat hoeft niet met giftige middelen. Je kan door simpelweg even goed in je keukenkast te zoeken al heel ver komen. Volgens experts zijn appelazijn en rode wijn al genoeg. In deze blog leg ik je precies uit hoe je de fruitvliegjes het beste kan bestrijden.

Appelazijn

Voor deze methode heb je een glas, schaaltje of pot nodig om je mengsel in te doen. Je mengsel bestaat uit: afwasmiddel, water, suiker en appelazijn. Giet twee eetlepels azijn, een eetlepel suiker, een paar druppels zeep en een liter water in je schaaltje. Goed roeren en zorg ervoor dat alles goed gemixt is. Leg het mengsel in de buurt van waar de fruitvliegjes het meeste rondvliegen. Vliegen de fruitvliegen ver uit elkaar? Zet dan meer mengsels neer!

De fruitvliegjes zullen op het mengsel afkomen en blijven door het afwasmiddel 'plakken' in het mengsel.

Rode wijn

Als je niet de juiste soort azijn in huis hebt liggen, kan rode wijn net zo goed werken. Gebruik exact dezelfde ingrediënten en verhoudingen als hierboven, verwissel alleen de appelazijn voor rode wijn. Omdat je slechts twee eetlepels hoeft te gebruiken, hoef je geen mooie fles wijn te verspillen. Als je geen appelazijn of rode wijn in je keukenkastje hebt, zou ik zeggen dat het een veilige gok is dat je liever naar de supermarkt rent voor de rode wijn. Nogmaals, als je de bron van de fruitvliegjes niet kunt vinden, spreid dan verschillende mengsels uit.

Gefeliciteerd! Je hebt de fruitvlieg-crisis overwonnen! Nu is het tijd, om te voorkomen dat de vervelende beestjes terugkomen. Dit betekent dat je voedingsmiddelen meteen moet weggooien als het begint te rotten. Laat vuile vaat ook niet te lang in de gootsteen staan.

Zie ook:

- Deze planten houden muggen en insecten buiten!
- Zo geef je je keuken een upgrade zonder te veel geld uit te geven
- Budget shopping: hippe eetkamerstoelen onder €90

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...