Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Met deze tips kun je je kleine tuin groter laten lijken

geschreven door Rosa
Met deze tips kun je je kleine tuin groter laten lijken

De zomer is eindelijk weer begonnen dus we kunnen extra van onze tuin of balkon genieten. Niet iedereen is gezegend met een grote tuin. Met deze tips lijkt je kleine tuin gegarandeerd groter.

Schutting

Om je tuin optisch groter te laten lijken, kun je het beste kiezen voor een schutting met horizontale planken. Horizontale planken laten een ruimte langer lijken. Verticale planken laten een ruimte optisch hoger lijken, iets wat niet per se hoeft in een tuin, toch? ;-).
Daarnaast kun je de schutting natuurlijk in de kleur schilderen die jij mooi vindt. Om ruimtes binnen groter te laten lijken, raden we altijd lichte kleuren aan. Voor de tuin raad ik juist een donkere schutting aan. Dit omdat wit erg snel op je af kan komen, helemaal als het zonnetje schijnt.


Foto: Binnenkijken bij Annekeathome

Bestrating

Met stenen kun je -net als met de schutting- een optische illusie creëren. Houd er rekening mee dat niet iedere steen in iedere tuin mooi staat. Als je een kleine tuin groter wilt laten lijken kun je het beste kiezen voor grote tegels of stenen.
Als je de hele tuin bestraat: Door de stenen in de breedte te leggen krijg je optisch een bredere tuin en door ze in de lengte neer te leggen.


Foto: Binnenkijken bij Cindy54

Kleurgebruik

Hoewel het heel verleidelijk is om je kleine tuin in te richten met veel bloemen en planten in verschillende kleuren, kun je dit beter niet doen. Wij raden aan om voor één kleur te kiezen en deze in verschillende tinten terug te laten komen. Je kunt deze keur natuurlijk wel aanvullen met wit en groene planten. Met veel verschillende kleuren wordt het geheel al snel te druk.


Foto: Binnenkijken bij Caroline39

Groot, groter, grootst

Je zou denken dat je bij een kleine tuin, ook kleine planten moet zoeken. Juist het tegendeel is waar. Grotere planten met grote bladeren stralen veel meer rust uit, waardoor je tuin minder rommelig en dus groter lijkt.


Foto: Binnenkijken bij Thea

Zie ook:
-Decoreer je tuin of balkon met deze budgettips
-Met deze drie stappen kies je de juiste tuinverlichting
-Tuintrend gespot: ronde vormen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...