Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuintrend gespot bij de binnenkijkers: ronde vormen

geschreven door julia_

Tuintrend gespot bij de binnenkijkers: ronde vormen

Eén van de grotere interieurtrends van dit jaar is ronde vormen. Binnen zagen we deze al veelvuldig terugkomen in de vorm van ronde tafels, ronde spiegels en ronde vloerkleden. De trend is sinds het begin van de lente naar buiten verplaatst naar de tuin en het balkon. Ronde vormen doorbreken de harde rechte lijnen en zorgen voor speelsheid. Wil je deze trend in jouw eigen tuin of op je balkon toepassen? Hieronder vertel ik je op welke manieren je dit kunt doen!

Ronde meubels

Als je het groots wilt aanpakken kun je het beste gaan voor de meubels. Heb je een hele strakke tuinbank of tuinstoelen met scherpe hoeken? Vervang deze voor meubels met afgeronde hoeken en zachtere vormen. Ben je bang dat het te lieflijk wordt? Ga dan voor ronde meubels die gemaakt zijn van stoere materialen, zoals rotan.

tuinbank met rotan accessoires Bron: styledbymarit

ronde tuinstoel met mand Bron: deeekhoorn

Ronde accessoires

Je hoeft het niet per se groots aan te pakken om deze trend in je tuin te verwerken. Met een aantal accessoires met ronde vormen kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed, ronde bloempot, of ronde kussens. Soms heb je ook accessoires in huis met ronde vormen die je over het hoofd ziet, als een ronde schaal of borden. Deze zijn heel geschikt om bijvoorbeeld aan de schuur te hangen.

houten tuinstoelen met vloerkleed Bron: interieur_huisjekant

tuinbank onder afkapping Bron: wonenbydjo

tuinbank met vloerkleden Bron: biancshome

Zie ook:
-Dit is de ideale tuin volgens jouw sterrenbeeld
-Shop the look: Spaans terras met natuurlijke materialen
-Kleine tuin? Zo verwerk je een spiegel in je tuin