Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Tuin

Kleine tuin? Zo verwerk je een spiegel in je tuin

geschreven door Julia
Kleine tuin? Zo verwerk je een spiegel in je tuin

Spiegels zijn helemaal in. Bij een klein interieur is een spiegel één van de eerste dingen die gebruikt wordt om de ruimte te vergroten. Maar waar spiegels nog niet zoveel gebruikt worden, is in de tuin of op het balkon. Waarom zou je een spiegel ook niet gebruiken om je tuin optisch te vergroten? Hoe je dit doet? Hieronder geef ik drie tips hoe je hem in je tuin kunt verwerken.

Spiegel als raam
Wil je de illusie van een raam wekken? Ga dan voor een spiegel die de vorm van een raam heeft. Ook leuk zijn spiegels met luiken. Tip: wil je een binnenspiegel buiten ophangen? Dit kan, mits je ervoor zorgt dat deze niet nat wordt. Het spiegelglas is meestal wel geschikt om buiten te hangen, maar de lijst is dit niet altijd. Haal hem in het najaar naar binnen voor de zekerheid, of hang hem onder een afdak als je deze hebt.

tuin met spiegel Bron: Kevoin

Spiegel als doorkijkje
Wil jij het gevoel creëren dat je in de tuin van de buren kijkt, zonder dat dit zo is? Hiervoor kun je een spiegel met een trellis scherm ervoor gebruiken. Tip: laat er planten voor groeien. Hierdoor ontstaat er nog meer diepte en lijkt het net of de planten door het trellis scherm heen groeien. Dit effect zie je ook hieronder op de foto

tuin met spiegel Bron: designsponge

Spiegel naast de vijver
Heb je een vijvertje in de tuin? Het kan een heel leuk effect geven om hier een spiegel bij te hangen. Wil je de vijver twee keer zo groot laten lijken? Zet de spiegel dan op de grond. Tip: je bereikt het mooiste effect door de spiegel op een plek te zetten waar deze het mooiste stuk van de tuin weerspiegelt. Je wilt niet dat het meest rommelige deel van de tuin twee keer te zien is.

tuin met spiegel
Bron: Flori-da

Zie ook:
-Dit is de ideale tuin volgens jouw sterrenbeeld
-Deze items geven je tuin (of balkon) een update!
-16 musthaves voor als je je tuin gaat opknappen

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...