Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Kleine tuin? Zo verwerk je een spiegel in je tuin

geschreven door Julia
Kleine tuin? Zo verwerk je een spiegel in je tuin

Spiegels zijn helemaal in. Bij een klein interieur is een spiegel één van de eerste dingen die gebruikt wordt om de ruimte te vergroten. Maar waar spiegels nog niet zoveel gebruikt worden, is in de tuin of op het balkon. Waarom zou je een spiegel ook niet gebruiken om je tuin optisch te vergroten? Hoe je dit doet? Hieronder geef ik drie tips hoe je hem in je tuin kunt verwerken.

Spiegel als raam
Wil je de illusie van een raam wekken? Ga dan voor een spiegel die de vorm van een raam heeft. Ook leuk zijn spiegels met luiken. Tip: wil je een binnenspiegel buiten ophangen? Dit kan, mits je ervoor zorgt dat deze niet nat wordt. Het spiegelglas is meestal wel geschikt om buiten te hangen, maar de lijst is dit niet altijd. Haal hem in het najaar naar binnen voor de zekerheid, of hang hem onder een afdak als je deze hebt.

tuin met spiegel Bron: onbekend

Spiegel als doorkijkje
Wil jij het gevoel creëren dat je in de tuin van de buren kijkt, zonder dat dit zo is? Hiervoor kun je een spiegel met een trellis scherm ervoor gebruiken. Tip: laat er planten voor groeien. Hierdoor ontstaat er nog meer diepte en lijkt het net of de planten door het trellis scherm heen groeien. Dit effect zie je ook hieronder op de foto

tuin met spiegel Bron: designsponge

Spiegel naast de vijver
Heb je een vijvertje in de tuin? Het kan een heel leuk effect geven om hier een spiegel bij te hangen. Wil je de vijver twee keer zo groot laten lijken? Zet de spiegel dan op de grond. Tip: je bereikt het mooiste effect door de spiegel op een plek te zetten waar deze het mooiste stuk van de tuin weerspiegelt. Je wilt niet dat het meest rommelige deel van de tuin twee keer te zien is.

tuin met spiegel
Bron: onbekend

Zie ook:
-Dit is de ideale tuin volgens jouw sterrenbeeld
-Deze items geven je tuin (of balkon) een update!
-16 musthaves voor als je je tuin gaat opknappen

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...