Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Badkamer

Met deze tips laat je het toilet groter lijken

Met deze tips laat je het toilet groter lijken

Het toilet is de kleinste ruimte in huis. Bij de één is deze nog kleiner dan bij de ander. Stoor je je soms aan de krapheid van deze ruimte en zou je hem het liefst willen vergroten? Voordat je begint met het doorbreken van de muren kun je ook eerst een aantal slimme trucs toepassen om deze ruimte groter te laten lijken. Dit kan al een hele hoop schelen. Ik geef je vijf tips!

1. Hangend toilet

In een kleine ruimte wil je de vloer het liefst zoveel mogelijk vrijhouden. Kies daarom liever voor een hangend dan een staand toilet. Met een hangend toilet kan je de hele vloer zien, waardoor de ruimte groter lijkt. Een fijne bijkomstigheid is dat je de vloer makkelijker kunt schoonmaken.

toiletBron: By_maaikejans via HomeDeco Binnenkijken

2. Licht

Bij een klein toilet kun je het beste gaan voor lichte kleuren. Een lichte vloer en wanden, maar ook een lichte toiletbril zorgen voor optische vergroting van de ruimte. Denk daarnaast ook aan licht op het gebied van verlichting. Zorg dat je een lamp kiest die voldoende licht geeft.

toiletBron: Washplate via HomeDeco Binnenkijken

3. Grote tegels

De basis van het toilet zijn natuurlijk de tegels. Kies niet lukraak een formaat uit, maar ga liever voor grote tegels. Dit geldt zowel voor de vloer- als wandtegels. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Hieronder zijn grote horizontale wandtegels aangebracht, wat een ruimtelijk gevoel geeft.

toiletBron: Wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

4. Glanzende tegels

Naast dat het formaat van de tegels invloed heeft op het ruimtegevoel, kan ook de afwerking wonderen doen. Zo kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor tegels met een glanzende afwerking. Deze hebben een soortgelijk effect als spiegels. Ga het liefst voor effen tegels met lichte kleur.

toiletBron: Sunnydays_home via HomeDeco Binnenkijken

5. Spiegel

Tot slot doet een spiegel wonderen als het gaat om het optisch vergroten van een ruimte. Deze mag dus ook niet ontbreken in het toilet als finishing touch. Kies liever een wat grotere spiegel. Met de vorm van de spiegel kun je de ruimte eventueel nog breder of hoger laten lijken. In de eerste situatie ga je voor een horizontale spiegel en in de tweede voor een verticale spiegel.

toiletBron: Bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Shop the look: een badkamer met een landelijke touch
-Badkamertrends van 2020-2021
-Met deze slimme trucs laat je het plafond hoger lijken

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...