Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Muur verven? Zo kies je de juiste kleur die bij jou en je interieur past

geschreven door Mara
Muur verven? Zo kies je de juiste kleur die bij jou en je interieur past

Wil jij heel graag de muur schilderen in een andere kleur, maar ben je ook heel bang of je de niet de verkeerde kleur kiest? Weet je niet zeker of het wel mooi wordt en stel je het daardoor toch maar iedere keer uit? Of weet je überhaupt nog niet welke kleur je moet kiezen? No worries! Met deze tips wordt het schilderen van je muur gegarandeerd een succes.

Tip 1: Zoek naar inspiratie
Ga naar HomeDeco Binnenkijken, Pinterest en Instagram en ga lekker scrollen door de vele interieurfoto's. Verzamel daarbij alle interieurfoto's met gekleurde muren die jou aanspreken. Denk daar niet te lang bij na, maar verzamel alles wat je tof vind. Zodra je zo'n tien foto's hebt, ga dan kijken of je gelijkenissen ontdekt. Heb je vooral interieurfoto's met blauwe muren verzameld? Of ben je vooral voor muren in donkere tinten gegaan? Dit geeft je een goed inzicht in wat jij nu echt heel leuk vind en hier kun je verder op borduren.

muur verven tipsBron: Huisjeophetplein via HomeDeco Binnenkijken

Tip 2: Check of de kleur bij je inrichting past
Het is natuurlijk wel handig of de kleur die je op je muur wilt, ook bij de rest van je inrichting past. Maar eigenlijk kan je het daar bijna niet fout mee doen. Er wordt weleens gezegd dat kleuren vloeken, maar dat gebeurt uiteindelijk zelden. Een oranje of roze bank kan namelijk juist heel tof staan tegen een rode muur! En een frisse, mintgroene muur kan juist heel leuk contrasterend zijn bij donkere herfsttinten. Ben je er toch niet helemaal van overtuigd? Met simpele kussenhoezen en kaarsen in andere tinten kun je je inrichting al snel aanpassen aan de kleur op je muur.

muur verven tipsBron: ateachershome via HomeDeco Binnenkijken

Tip 3: Denk goed na over je lichtinval
De ene kamer is de andere niet: lichtinval kan veel veranderen aan je uitgekozen kleur. Zo kan een zandtint in een kamer met veel zonlicht wat geel/bruin ogen, terwijl in een kamer op het noorden (met 'koel' licht) de zandtint juist meer op een grijstint kan lijken. Denk daar dus even over na en bij twijfel kan je alvast een klein beetje van de verf op de muur schilderen, zodat je het effect van licht goed kunt zien.

muur verven tipsBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Tip 4: Gewoon doen!
Waarschijnlijk zal je altijd een beetje twijfelen en zal je het altijd spannend vinden om je muur te schilderen - hoeveel je er ook over na hebt gedacht. Onze tip is dus ook: gewoon doen! Je weet pas echt hoe een kleur staat als het op de muur zit. Enne: een pot verf met een andere kleur is natuurlijk zo weer besteld, dus binnen no time kun je de muur weer veranderen - als je het toch niet mooi vindt! ;-)

Zie ook:
- Inspiratie: zo mooi is een oranje bank in je interieur
- Shop the look: woonkamer met donkere muren
- Shop the look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...