Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Op deze manier kun je gemakkelijk oud behang verwijderen

geschreven door Maartje
Op deze manier kun je gemakkelijk oud behang verwijderen

Behang is een ware trend. Ze zijn in de leukste prints te verkrijgen. Als je nieuw behang op de muur wilt is het verstandig om eerste het oude te verwijderen. Dit kan een aardige klus zijn, maar met wat handige tips gaat het hopelijk een stuk makkelijker. Het is belangrijk om van te voren wel te weten welk behang er op de muur zit en je vloer goed af te dekken.

behang verwijderenBron: kelly_olman via HomeDeco Binnenkijken

Soorten behang
Het ene behang is makkelijker te verwijderen dan het andere. Zo is papierbehang en vliesbehang erg makkelijk te verwijderen, vinylbehang is iets lastiger en glasvezelbehang is het moeilijkst. De ene tip werkt bij de ene wel en bij de andere niet. Ga daarom goed na welk behang jij hebt. Vliesbehang is niet alleen makkelijk om op te muur te plakken, maar het is er ook makkelijk af te halen. Je kunt het er bijna zo aftrekken. Bij de stukken waar het niet lukt kun je het verwijderen op dezelfde manier als bij papierbehang, door het te weken met weekmiddelen en water of met een stoomapparaat.

behang verwijderenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Goed vochtig maken
Vooral bij papierbehang en eventueel ook bij vliesbehang is het belangrijk om het behang goed vochtig te maken. Of nog beter om het echt te laten weken met speciaal weekmiddel. Hierdoor kan het lijm oplossen, waardoor het behang makkelijker van de muur af te halen is. Dit werkt niet bij vinyl- en glasvezelbehang. Afwasmiddel, azijn of biotex met heet water werken ook als weekmiddel.

Gaatjes maken
Vinylbehang is iets dikker en daarom heeft weken niet altijd zin. Door gaatjes te prikken in het behang kan het water of de stoom beter bij de lijm komen. Hiervoor is een prikroller ideaal. Hiermee rol je over het behang heen, waardoor er kleine gaatjes ontstaan. Bij glasvezelbehang heeft dit geen zin.

behang verwijderenBron: tapetshow via HomeDeco Binnenkijken

Stomen
Als je behang heel stevig op de muur zit dan is een stoomapparaat ideaal om te gebruiken. Door het apparaat te vullen met water komt er hete stoom uit. Werk met een stoomapparaat altijd van boven naar beneden. Houdt het apparaat 30 seconden op de plek en steek het dan los met een plamuurmes. Een stoomapparaat kan je ook gebruiken in plaats van weken. Hierdoor heb je ook in de ruimte iets minder troep van het water.

Zie ook:

- De interieurtrends van het moment
- 6x ideeën om de muur achter je bed te stylen
- 20x De leukste items met ribstof

 
 
Binnenkijken

Shop de look: lichte woonkamer met donkere accessoires

geschreven door charlottekras
Shop de look: lichte woonkamer met donkere accessoires

Veel mensen weten niet welke accessoires zij aan hun interieur willen toevoegen. Ze weten al helemaal niet welke kleur deze accessoires dan moeten hebben. Sommige accessoires zijn echte eyecatchers en maken jouw interieur helemaal af. Wij hebben het ultieme voorbeeld gevonden van Interieur_huisje...

meer...