Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Op vakantie in eigen huis: Engeland

geschreven door Iris
Op vakantie in eigen huis: Engeland

Wij spieken graag in andermans interieurs, zo ook in de interieurs van onze overzeese buren! De Engelsen kennen een mooie, rustige en landelijke woonstijl. Heerlijk om even te genieten op je chesterfield-bank met een kopje thee en stroopwa... uh, ik bedoel natuurlijk: scones!

Cottage

De cottage stijl is toegankelijk, informeel en gezellig. De stijl komt van het Engelse platteland waar veel cottages te vinden zijn. Bij deze woonstijl wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Het lichte kleurenpalet zorgt voor het karakteristieke en landelijke gevoel. Zin om te genieten van de natuur en de frisse Engelse bries door je huis te laten gaan, dan zeg ik: give it a try!

landelijke-woonstijl-met-houten-tafelBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Rust in je interieur

De cottage stijl brengt rust in je interieur en daardoor ook rust in het hoofd. Wit, crème en andere neutrale aardetinten zijn typische kleuren voor een landelijk interieur. Gebruik zachte pasteltinten voor een fris kleuraccent, dit kun je doen met kussens, plaids, servies, gordijnen, vazen en kaarsen. Je mag ook zeker durven met deze stijl. Een zwart-witpatroon in de hal, een donker houten eettafel of een donkerbruine leren bank en een joekel van een kroonluchter, het kan allemaal in deze Engelse cottage stijl.

hal-zwart-wit-patroonBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zacht in afwisseling

De bank moet uitnodigen om er lekker in neer te ploffen. Kies voor een stoffen of leren bank in lichte kleur om ook het knusse gevoel op te wekken. Maak van de fauteuil een eyecatcher en ga hier voor een stof met een streepje of: een Britse ruit! Kleed het verder aan met wollen plaids en kussens.

lichte-bank-met-accessoires-en-afbeeldingenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Landelijk gevoel

In de cottage stijl draait het om romantiek en een bloemenprintje hier en daar creëert dit effect. Servies met een bloemenprint is echt een aanrader of ga voor keukentextiel met een subtiele bloem. Ook erg leuk als je niet zo bloemig bent: patchwork, kant, vogelprint en ruitjes. Liever geen printjes? Dan kun je ook kiezen voor rieten manden en draademmers. Deze zijn én leuk, én hartstikke handig. Ze stralen het gezellige en landelijke gevoel uit en omdat je je rommel in de manden kunt opbergen, ziet je huis er altijd netjes uit. Hoe fijn is dat!

landelijke-woonstijlBron: interiorbyamb via HomeDeco Binnenkijken

Moderne twist

Een mix van hout, steen en natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen, geven jouw cottage de rustieke uitstraling die je aan het Engelse platteland zal doen denken. Maar wil je het toch nog een andere twist geven, dan kun je het wat 'meer van nu' maken. Combineer met moderne meubels en houd het bij eenvoudige vormen en neutrale kleuren, zoals wit, grijs of zwart. Als je een mooie moderne eethoek hebt, dan gaat dat heel goed samen met die ene rustieke, landelijke buffetkast. Door oude en nieuwe meubels met elkaar te combineren creëer je de look van een modern landhuis.

landelijke-woonstijlBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- Interieurs met een landelijke stijl
- Servies dat gezien mag worden
- Zo krijg je thuis de klassieke woonstijl

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...