Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo krijg je thuis de klassieke woonstijl

geschreven door Zara
Zo krijg je thuis de klassieke woonstijl

De klassieke woonstijl herken je aan de luxe en elegantie die het uitstraalt. Symmetrie, luxe, antiek, donkere houtsoorten en veel decoratie zijn kenmerken van een klassieke woonstijl. Deze woonstijl is een kwestie van durven! Wij laten je zien hoe je thuis een klassieke woonstijl kunt toepassen.

Kleuren

De kleuren die worden gebruikt in een klassieke woonstijl zijn vaak donker. Donkere kleuren zijn rustig en stralen luxe uit. Denk aan kleuren als bordeauxrood, donkerblauw en donkergroen. Bij het gebruik van leer, katoen of elke andere bekleding wordt het gebruik van een iets donkerdere variant van de kleuren aangeraden. Zo trekken de kleuren niet op een schreeuwerige manier de aandacht en bewaar je alsnog de rust. Ook worden vaak gouden en zilveren accenten gebruikt, de aanwezigheid van deze kleuren zorgt direct voor een verfijndere en luxueuzere uitstraling van de kamer.

Woonkamer gedeelte veel kleurBron: Tapetshow via HomeDeco Binnenkijken

Materialen

De materialen die worden gebruikt in een klassieke woonstijl hebben vaak een luxe uitstraling, zoals velours, hout, zilver en goud. Goud en zilver zie je vaak terug in accessoires of in bepaalde elementen van meubels, zoals de poten van een stoel.

Op de grond ligt vaak een donkere houten vloer. Dat kan een visgraatvloer van parket zijn, waar de symmetrie weer even om de hoek komt kijken. Liever geen parket in huis? Dan kun je ook kiezen uit tegels of steen in een donkere antraciet kleur of marmer.

Op de meubels zijn vaak glanzende stoffen, velours of leer te vinden. Je kunt leer kopen dat er een beetje doorleeft uitziet. Dat helpt juist de klassieke look te versterken.

Woonkamer klassieke stijlBron: Huizemus via HomeDeco Binnenkijken

Meubels

De meubels zijn meestal een combinatie van verschillende stijlen. Het is strak, gecombineerd met barok. De meubels zijn groots en fraai afgewerkt, dit is belangrijk voor de elegante uitstraling. Kies bijvoorbeeld een grote bank van fluweel of velours. Tegenwoordig zie je deze stijl steeds meer terug. Heb je liever geen stoffen bank? Dan zijn leren banken ook zeer geschikt en passend. Kijk naar de banken van House of Chesterfield, met prachtige knoppen in de zitting en rugleuning.

De accessoires dragen weer bij aan het luxe gevoel en bestaan vaak uit antieke stukken, kunstvoorwerpen, grote vergulde spiegels en vooral veel lijstwerk. Denk ook aan kandelaren en grote vazen, die de ruimte vullen.

Vloerkleden zie je ook veel terug in een klassiek interieur. Maar dan is het wel een statement vloerkleed met een barok of bloemenprint.

Leren bank in donkere omgevingBron: DearDesigner

Mix van modern en klassiek

De woonstijl klassiek is ook heel makkelijk te combineren met de moderne woonstijl. Ook wel modern klassiek genoemd. Deze stijl is iets strakker, waarbij de klassieke elementen op een moderne manier worden gemixt. Donkere tinten worden afgewisseld met neutrale basiskleuren als beige, grijs en zandtinten. Het klassiek moderne interieur van nu kent luxe en rijke materialen, zoals fluweel, geelkoper en marmer. Op dit moment is fluweel erg populair. Marmer is dan weer een mooie tegenhanger van het warme fluweel. Het gladde materiaal zorgt voor een strakke, chique look. De luxe en symmetrische uitstraling blijft hierbij wel centraal.

Klassiek moderne woonkamerBron: Stylish_wonen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 simpele manieren om je huis extra sfeervol te maken
- Binnenkijken: studio met mix industriël modern klassiek
- Do it yourself: klassieke sierlijsten aan de muur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...