Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
DIY

Do it yourself: klassieke sierlijsten aan de muur

geschreven door Maartje
Do it yourself: klassieke sierlijsten aan de muur

Wil jij een klassieke sfeer in huis? In veel oude klassieke huizen zie je sierlijsten aan de muur. Sierlijsten zijn eigenlijk hetzelfde als ornamenten. Wanneer je sierlijsten zal opzoeken zal je in eerste instantie bij sierlijsten voor op het plafond terecht komen op het internet, ook prachtig. Sierlijsten aan de muur heten ook wel stijllijsten.

Met deze stijllijsten kun je ontzettend goed decoreren en het geeft echt karakter aan je huis. Je kan in de sierlijst behangen, kunst in ophangen of gewoon zo laten. Helaas hebben de meeste huizen niet standaard deze lijsten, maar ze zijn ontzettend makkelijk te maken.

sierlijstBron: behance


Wat heb je nodig?
1. Planken of losse sierlijsten
2. Zaag (+verstekbak)
3. Montagekit
4. Waterpas
5. Potlood
6. Verfkleur naar keuze


Stap 1:
Het mooiste is om lijsten van dezelfde grootte te maken en op te hangen. Wanneer je de lijsten zelf maakt kun je zelf bepalen hoe groot je deze wilt hebben. Zaag de planken zo, dus schuin aan de uiteinden dat de hoeken goed op elkaar passen. Schuin zagen kan strak en handig met een verstekbak.

sierlijstBron: Arlo & Jacob

Stap 2:
Bevestig de lijsten met montagekit aan de muur. Handig is als je eerst met potlood op de muur hebt gezet waar je de lijsten wilt hebben. Gebruik hierbij een waterpas om dit zo recht mogelijk te doen. Het is namelijk zonde als ze straks scheef hangen. Je kan de lijsten eventueel ook bevestigen met schroeven. Maar let op, dit ga je wel zien en ziet er dus minder strak uit.

Stap 3:
Verf je muur en de lijsten in dezelfde kleur. Je kan het ook in een andere kleuren doen, maar dan valt het klassieke effect van de sierlijsten weg.

sierlijstBron: Drop it modern

Zie ook:

- Zo voeg je een vleugje lente toe aan je garderobe
- Tips voor het maken van een gezellige thuisbioscoop
- Zo houd jij een gezonde leefomgeving in huis

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...