Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo houd jij een gezonde leefomgeving in huis

geschreven door Maartje
Zo houd jij een gezonde leefomgeving in huis

Het is belangrijk dat je huis een gezonde leefomgeving is, vooral in deze tijden. Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is voor je gezondheid en die van anderen. Door een paar simpele aanpassingen en door wat handelingen vaker te doen dan normaal, kan je hier makkelijk voor zorgen in je huis.

gezondBron: cinterior_ via HomeDeco Binnenkijken

Ventileren en luchten
Ventileren en luchten is niet hetzelfde. Bij ventileren zorg je voor constante verversing van de lucht in je huis. Dit doe je door een rooster open te zetten of door een speciaal ventilatiesysteem. Luchten doe je door een raam open te zetten en de boel even door te laten luchten, dit is dus niet continu. Een tijd geleden heb ik hier al een blog over geschreven en daar is dit verschil nog duidelijker uitgelegd. Door onvoldoende of geen ventilatie zal er geen of nauwelijks schone lucht je huis in komen. Hierdoor kunnen ziektekiemen en bacteriën zich makkelijker verspreiden. Ook kan onvoldoende ventilatie zorgen voor vocht- of schimmelproblemen in huis.

gezondBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

Schoonmaken
Het is eigenlijk wel vanzelfsprekend dat je regelmatig je huis schoonmaakt, maar probeer eens wat extra schoon te maken. Waarschijnlijk ga je normaal gesproken alleen stofzuigen, dweilen, het stof afnemen en haal je een sopje door de wc en badkamer. Maak nu eens extra de deurklinken en de handvaten van de kastjes schoon in huis. Misschien gelijk een mooie kans om een grote schoonmaak te doen.

Wassen
Probeer eens wat vaker je bed te verschonen, minimaal één keer in de week. Je beddengoed is vaak viezer dan je denkt. Je ligt hier de hele nacht onder en transpireert misschien in de nacht. Je bed verschonen is niet alleen lekker fris, maar het is ook heerlijk om 's avonds in een schoon bed te stappen. Was jouw handdoeken, gastendoeken en theedoeken wat vaker. Om bacteriën echt goed te doden kun je dit regelmatig op 60 graden wassen.

gezondBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Planten
Planten zijn niet alleen sfeermakers voor in huis, maar zijn ook goed voor je gezondheid. Deze maken namelijk zuurstof aan. Sommige planten kunnen zelfs chemische stoffen uit de lucht opnemen. Overdag zetten planten CO2 om in zuurstof en zorgen ze ervoor dat de luchtvochtigheid verbetert in de huis. We hebben allemaal zuurstof nodig en hoe meer, hoe beter. Ook is bewezen dat je van planten een beter humeur krijgt. Dus zet je huis maar vol!

Zie ook:

- Met deze simpele regel creëer je meer rust in je interieur
- Met deze tips creëer je een fijne thuiswerkplek
- Deze planten zijn het meest geschikt voor de badkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...