Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

Deze planten zijn het meest geschikt voor de badkamer

geschreven door Julia
Deze planten zijn het meest geschikt voor de badkamer

Wil je jouw spierwitte badkamer opfleuren met wat planten? Wacht heel even voordat je zomaar al je planten verhuist, want niet elke plant wordt hier vrolijk van. Er zijn een aantal plantensoorten die het liefst in de badkamer staan, omdat ze van een hoge luchtvochtigheidsgraad houden. Dit zijn bijvoorbeeld planten die oorspronkelijk in de jungle groeien. Hieronder geef ik je een lijstje met planten die het meest geschikt zijn voor de badkamer!

Monstera

De eerste geschikte plant voor de badkamer is de Monstera. Deze trendy plant houdt niet van direct zonlicht. Verder kun je hem vrijwel overal zetten, zelfs in de schaduw. Een badkamer met weinig licht is dus prima voor deze plant. Met minder licht groeit je Monstera simpelweg wat langzamer. Pas wel op met huisdieren, want deze plant is giftig.

badkamer met monstera plantBron: Jellina Detmar via steigerhoutpassie via HomeDeco Binnenkijken

Begonia

Deze vrolijke gestipte planten fleuren meteen je badkamer op. Begonia's houden van veel licht, maar wel indirect licht. Heb je buiten nog een begonia in een bloempot staan? Deze kan ook prima in de badkamer staan om de winter door te komen. Eventueel kun je nog extra water sprayen, maar doe dit alleen in de lucht en niet op de plant zelf.

Varens

Varens hebben wat minder licht nodig en houden van een vochtige omgeving. Ze doen het het best bij het raam op het noorden of oosten met helder en indirect of gefilterd licht. Zorg dat ze genoeg water krijgen en spray eventueel een paar keer per week water over de varens heen.

badkamer met varenBron: apartmenttherapy

Airplants

Eén van de meest geschikte planten voor de badkamer zijn airplants. Ze absorberen vocht en voedingsstoffen uit de lucht. Als je deze planten naast de stomende douche hangt, worden ze heel gelukkig. Het leuke is dat je met deze planten alle kanten op kunt qua styling, omdat ze geen pot nodig hebben om in te groeien.

Prayer plant

Onder de prayer plant vallen onder andere de Maranta en Calathea, plantensoorten die 's nachts hun bladeren bewegen. Ze houden niet van te veel licht. Krijgen de bladeren bruine randjes? Dit betekent dat de luchtvochtigheid te laag is. Dit gebeurt vooral in de winter vaak. Spray in dit geval wekelijks water over je planten.

badkamer met calathea plantBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Lepelplant

Tot slot is deze jungleplant ook geschikt voor de badkamer. Zet hem niet in de felle zon, maar zorg wel dat hij licht krijgt. De kluit moet licht vochtig gehouden worden en af en toe sproeien houdt de plant gezond. Laat hem langer bloeien door de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bron hoofdafbeelding: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Dit is waarom je je plant een scheutje koffie zou moeten geven
-16 manieren om je planten te etaleren
-Dit zijn de 5 plantentrends van 2020

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...