Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit is waarom je je plant een scheutje koffie zou moeten geven

geschreven door Julia
Dit is waarom je je plant een scheutje koffie zou moeten geven

Misschien drink je je kopje koffie liever op dan dat je het bij je plant gooit, maar het schenken van koffie bij je plant is wel iets om even over na te denken. Het kan namelijk een positief effect hebben op je plant. Hoe dit zit, leg ik je hieronder uit!

Plantenvoeding

Koffie is een goed alternatief voor plantenvoeding. Waarom dit zo goed is, is omdat koffie kalium en magnesium bevat. Dit zijn twee stoffen waar je plant erg blij van wordt. Dus heb je geen zin om naar het tuincentrum te gaan voor plantenvoeding? Dan kun je ook gewoon een scheutje koffie bij je plant gooien.

slaapkamer met plantenBron: huiswaarts

Koffieprut

Drink je je koffie liever zelf op? Dan kun je ook gebruikmaken van koffieprut, want niet alleen koffie, maar ook koffieprut is goed voor je plant. In deze prut zit onder andere stikstof, fosfor en kalium, wat de belangrijkste bestanddelen van mest zijn. Dit kun je dus niet alleen bij je kamerplanten, maar ook bij de planten in je tuin gooien.

woonkamer met plantenBron: about_interiors

Niet te veel

Spaar niet te veel koffie uit je mond, want je plant wordt er niet vrolijk van als deze een overdosis krijgt. Te veel koffie kan zorgen voor een te hoge zuurgraad van de potgrond. Daar wordt 'ie niet vrolijk van. Een scheutje koffie is genoeg.

plantenrekBron: huiswaarts

Zie ook:
-Wow! Zo veel kamerplanten zuiveren de lucht pas écht
-Dit zijn de 5 plantentrends van 2020
-Interieurtrend: planten terrarium

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...