Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Zo voeg je een vleugje lente toe aan je garderobe

geschreven door Maartje
Zo voeg je een vleugje lente toe aan je garderobe

Het zonnetje schijnt al een stuk meer en de bloemetjes komen langzaamaan tevoorschijn. In de winter dragen we meestal wat sombere en donkere kleuren. Wanneer het zonnetje schijnt is het heerlijk om vrolijke kleding te dragen. Wat meer jurken, rokjes en kleding met gezellige prints en kleuren. Tijd om eens te kijken wat je allemaal nog in je kast hebt en om de lente door jouw kast te laten waaien ;-)!

garderobeBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

1. Eerst opruimen
Voor je eventueel nieuwe items in je garderobe gaat toevoegen is het belangrijk om te kijken wat je nog hebt. Dit is makkelijker te zien als je eerst je hele kast leeg maakt, dan kan je hem daarna gelijk weer netjes indelen. Haal al je kleding eruit en leg dit bijvoorbeeld allemaal op je bed. Je kan het ook per categorie doen, bijvoorbeeld eerst de broeken uitzoeken en dan shirts. Alles wat je niet meer past, al heel lang niet hebt gedragen en denkt ook niet meer te gaan dragen of wat oud is (dus een gat in zit of versleten is) doe dit dan weg. Breng kleding dat nog goed is naar de tweedehandswinkels, een goed doel of doe het in speciale kledingbakken.

garderobe Bron: three birds renovations

2. Zomerse items
Vaak lopen de temperaturen in de lente al op en kan het in het zonnetje zelfs warm zijn. In sommige gevallen kan jij jouw zomerkleding al aan, wel door het op een goede en warme manier te combineren. Haal jouw zomerkleding als jij deze had opgeborgen tevoorschijn, een aantal items kun je hiervan al aan doen en alweer aan jouw garderobe toevoegen. Bijvoorbeeld een lange zomerjurk met een dikkere panty, stoere boots en een jasje eroverheen kan soms al prima. Heb jij een kledingrek staan, hang hier dan die fleurige jurken op, dat ziet er meteen gezelliger uit dan al die donkere items. Maak setjes, zodat jij meteen al weet wat je met elkaar kan combineren en je het misschien kan aanvullen met iets nieuws.

garderobeBron: Money can buy lipstick

3. Opbergen
Misschien had jij jouw zomerkleding wel al opgeborgen, zodat je kledingkast niet overvol raakt. Wissel dan die zomerkleding met winterkleding die je denkt niet meer te gaan dragen. Dit kan je opbergen in opbergdozen, speciale kledingzakken of een dichte tas. Zo heb jij meer overzicht in je kast met wat jij op dat moment nog hebt en zal het iets minder snel een rommel worden.

4. Schoenen
Vergeet je schoenen niet. Neem deze ook mee tijdens het opruimen. Ga jij jouw hoge, warme winterlaarzen nog dragen? Zo niet, berg deze gelijk op als dat mogelijk is. Haal je sneakers en open schoentjes weer tevoorschijn.

Zie ook:

- De lente is begonnen! 5 tips om je balkon of tuin klaar te maken
- Zo houd jij jouw badkamer als nieuw
- Binnenkijken in het frisse en stijlvolle interieur van washplate

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...