Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Opkomende trend: een buitendouche in de tuin

geschreven door julia_

Opkomende trend: een buitendouche in de tuin

Wanneer je in de zomer wegsmelt bij hoge temperaturen, is er niks fijners dan het nemen van een verkoelende douche (of een duik in het zwembad). Natuurijk kun je binnen douchen, maar hoe gaaf is het als dit buiten in je eigen tuin kan? Zeker voor de echte natuurliefhebbers heeft een buitendouche in de tuin net dat beetje extra. De laatste tijd zien we ze steeds vaker en als je een beetje handig bent, kun je er zelf één maken. Hieronder vertel ik wat de voordelen zijn en geef ik een aantal tips.

buitendouche Bron: architecturaldigest

De voordelen

Wanneer je een zwembad, sauna of jacuzzi hebt, zul je veel plezier van je buitendouche hebben. Je hoeft niet meer het hele huis door om een douche te nemen. Heb je deze drie dingen allemaal niet? Dan is een buitendouche ook fijn om gewoon af te koelen. Een derde voordeel is dat je de badkamer minder vaak schoon hoeft te maken, omdat je minder vaak binnen doucht. Verder staat een buitendouche erg gaaf in je tuin en tot slot krijg je er een ultiem vakantie- of spagevoel van (zeker wanneer je een heerlijk geurende douchegel gebruikt en zachte handdoeken).

buitendouche Bron: trendspanarna

buitendouche Bron: homestolove

Tips

Voordat je een buitendouche plaatst, moet je een aantal afwegingen maken. Zo kun je ervoor kiezen om de douche op een zichtbare plek in de tuin te installeren, maar als je liever wat meer privacy hebt, kun je deze beter in een hoek plaatsen of met een ombouw. Bij het bepalen van de plek moet je ook rekening houden met de zon. Wil je in de volle zon staan tijdens het douchen, of liever in de schaduw? Een optie is om een vast douchepunt aan te leggen met vaste waterleiding. Vind je dit te ingewikkeld? Dan kun je de buitendouche ook aansluiten op de tuinslang. Let er tot slot op dat de wand waar de douchekop in bevestigd is, waterbestendig is.

buitendouche Bron: frankfeatures

Zie ook:
-Dit item is de trend voor buiten én binnen
-Budget shopping: 20x de leukste items om je tuin mee op te fleuren
-Inspiratie: tuinen in industriële stijl

 
 
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
geschreven door rosa

24x de leukste kraamcadeaus onder €30

Heeft iemand in jouw omgeving net een kindje gekregen en ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 24 van de leukste kraamcadeautjes op een rijtje gezet ónder €30,00! Shopze! Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about', ‘View')...

meer...