Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Verlichting

Dit zijn de populairste stijlen voor hanglampen

geschreven door Mara
Dit zijn de populairste stijlen voor hanglampen

Op zoek naar een nieuwe hanglamp (of twee) voor in je woonkamer of slaapkamer, maar heb je geen idee wat je nu precies wilt? In dit artikel zet ik de populairste stijlen op een rij. Zo kun je gemakkelijk zien welke stijl jij het leukste vind en wat het beste in je interieur past. Uiteraard selecteer ik per stijl ook aantal bijpassende hanglampen die je direct kunt shoppen. Binnen no time heb jij de perfecte hanglamp in je interieur hangen!

Industriële hanglampen

Industriële hanglampen zijn misschien wel het meest populair. Deze stijl is al een aantal jaar heel hip en niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. De lampen geven een stoere, rauwe look aan je interieur. Dit past uiteraard heel mooi in een industriële woonstijl, maar ook in een Scandinavische of zelfs landelijke woonstijl staan industriële hanglampen heel mooi.

stijlen hanglampenFoto: Joyce5 via HomeDeco Binnenkijken

hanglampen stijlFoto: Suusopdebult via HomeDeco Binnenkijken

Lichtbronnen aan een snoer

Een andere lampentrend die we veel zien is een simpele lichtbron aan een snoer. Dit valt ook een beetje onder de industriële stijl. Zulke hanglampen staan erg leuk in de keuken, vooral als je er meerdere naast elkaar op hangt. Deze lampen zijn ook perfect voor de wat kleinere interieurs; ze nemen niet zoveel ruimte in beslag en ogen daarom optisch heel luchtig.

stijlen hanglampenFoto: binnen_bij_buitenhuis via HomeDeco Binnenkijken

hanglampen stijlFoto: Styled by Marit via HomeDeco Binnenkijken

Bohemien hanglampen

Op de redactie van HomeDeco zijn we groot fan van de bohemien woonstijl! Hanglampen die hier bij passen zijn vaak in rotan stijl, met materialen als bamboe. Heb je geen bohemien woonstijl, maar vind je deze lampen wel heel leuk? No worries! Dit soort lampen passen ook heel leuk in industriële en Scandinavische interieurs.

stijlen hanglampenFoto: Styled by Marit via HomeDeco Binnenkijken

hanglampen stijlenFoto: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Witte & zwarte bollampen

Witte en zwarte bollampen zien we steeds vaker en is echt een opkomende trend. Deze lampen zie je vooral veel terug in Scandinavische interieurs. De ronde vorm geeft een heel speels effect, terwijl de basic kleur rust en klasse uitstraalt. Ee geslaagde trend, vinden wij!

hanglampen stijlenFoto: Marijke043 via HomeDeco Binnenkijken

stijlen hanglampenFoto: Coco Lapine Design

Draadlampen

De laatste stijl die wij zeer regelmatig spotten, is de draadlamp. Deze lampen geven optisch veel ruimte en lucht, en zijn daarom heel geschikt voor de kleinere ruimtes en interieurs. Draadlampen zijn heel makkelijk te stylen en passen eigenlijk in elke stijl: van Scandinavisch tot aan industrieel, modern en bohemien.

hanglampen stijlenFoto: assie37 via HomeDeco Binnenkijken

hanglampen stijlFoto: Anonymous13 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Meer licht in huis met deze 6 tips
-16x industriële buitenlampen om je tuin of balkon meer sfeer te geven
-5x waarom wij zo verliefd zijn op blauwe eetkamerstoelen

 
 
Inspiratie

Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

geschreven door Iris
Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

Hier op de redactie kunnen we er geen genoeg van krijgen: koffie! Vooral op de maandagochtend is dit toch wel een musthave om de week fris en fruitig te starten. En, we zijn misschien nog doller op de mokken waar we de koffie uit drinken! Na het zoeken van inspiratie op het internet - natuurlijk ...

meer...