Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Ronde eettafels: waar je op moet letten bij aanschaf

geschreven door Julia
Ronde eettafels: waar je op moet letten bij aanschaf

Aan een ronde eettafel heb je met iedereen contact, in tegenstelling tot een rechthoekige. Erg gezellig dus! Maar deze vorm staat niet in elk interieur. Soms vergt het wat aanpassingen voordat een ronde eettafel een mooi geheel vormt in je interieur. Wij stelden een lijstje samen met punten waar je op moet letten bij een ronde tafel.

1. Ronde stoelen

Stoelen met harde, hoekige vormen staan veel minder mooi bij een ronde eettafel dan stoelen met zachte, ronde vormen. Hou hier rekening mee bij het aanschaffen van een ronde tafel.

ronde houten eettafelBron: inhuisbijlinn88

2. Genoeg ruimte

Let op dat er genoeg ruimte om de eettafel heen is. Je wilt genoeg ruimte hebben om een flink stuk naar achter te schuiven met je stoelen. Zeker wanneer deze een armleuning hebben. Zorg dat alle stoelen minstens één meter naar achter kunnen schuiven.

3. Ronde lampen

Net als de vorm van de stoelen, is het ook belangrijk om te kijken naar de vorm van de lamp boven de eettafel. Het spreekt voor zich, maar een lamp met een ronde vorm staat het best.

witte ronde eettafelBron: matheusphoto

4. Afmeting van de tafel

Welke afmeting je nodig hebt is afhankelijk van het aantal personen dat aan de tafel moet zitten. Hieronder een overzicht van de afmetingen en het aantal personen:
110 cm: 3-4 personen
120 cm: 4 personen
130 cm: 4-5 personen
140 cm: 5-6 personen
150 cm: 6-7 personen

5. Poten van de tafel

Wanneer je een eettafel koopt moet je beslissen of je een tafel wilt met een poot in het midden of poten aan de buitenkant. Poten aan de buitenkant kunnen vervelend zijn als je met een oneven aantal personen aan de tafel zit, maar een poot in het midden kan er voor zorgen dat je je benen minder goed kwijt kunt. Je moet dus kijken wat het meest praktisch is bij jou thuis.

Zie ook:
-Shop the look: stylish eethoek in rustige tinten
-6x prachtige zwarte stoelen voor bij je eettafel
-16x houten eettafels met een metalen onderstel

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...