Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Staycation! Tips voor een vakantiegevoel in eigen huis

geschreven door Maartje
Staycation! Tips voor een vakantiegevoel in eigen huis

Het is ondertussen een ware hype aan het worden, namelijk: staycation. De aankomende tijd zit het er waarschijnlijk niet in om op vakantie te gaan naar het buitenland. Dan maar vakantie in eigen land. Met een aantal kleine tips kan je toch een beetje het vakantiegevoel thuis krijgen.

staycationBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Maak het buiten gezellig
Op vakantie ben je meestal lekker buiten. Op het strand, aan het zwembad of leuke activiteiten buiten. Met z'n alle op het strand liggen of een terrasje pakken kan helaas nog even niet. Daarom zijn veel mensen bezig om hun tuin of balkon een opknapbeurt te geven. Maak jouw buitenruimte zo aangenaam mogelijk, zodat jij met het lekkere weer kunt genieten in de tuin. Wat leuke items van bamboe, planten en een heerlijk zitje om te relaxen en het lijkt net of je op vakantie bent.

Hotelgevoel
Een hotel is natuurlijk net even anders dan thuis. De bedden in een hotel zijn vaak lekker zacht en ruiken heerlijk. En de kamer is opgeruimd en super schoon. Dit moet niet zo moeilijk zijn om thuis te creëren. Zorg regelmatig voor een lekker schoon en fris bed. Spray eventueel je beddengoed in met speciale linnenspray, daar gaat het heerlijk fris van ruiken. Zorg er verder voor dat alle overbodige spullen zijn opgeruimd en je thuis zit in een huis waar het rustig is. Wanneer er allemaal troep ligt kan jij moeilijk de rust vinden. En rust is wel iets wat bij vakantie hoort.

staycationBron: siefshome via HomeDeco Binnenkijken

Lekker eten Op vakantie zal je iets minder snel de dingen eten die je normaal thuis eet. Plan daarom af en toe eens wat leuke avondje in. Ga een avond tapas eten, een avondje Italiaans of steek de barbecue aan. Door het eten te maken uit jouw favoriete vakantieland waan jij je toch even in dat land. Ben jij geen keukenprins of prinses? Bestellen kan natuurlijk ook. Haal het dan wel even uit de ongezellige plastic bakken en maak er iets leuks van.

Niet klussen of werken
Laat het werken en klussen in jouw staycation even voor wat het is. Ga een lekker boek lezen in de zon, hou een siësta of speel een spelletje. Probeer vooral te relaxen en je niet met de dagelijkse dingen bezig te houden. Probeer net als op vakantie met de dag te leven.

staycationBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Extra tips
Een lekker muziekje op de achtergrond doet het altijd goed. Zet bijvoorbeeld wat vrolijke Spaanse liedjes op, sluit even je ogen en bedenk gewoon dat je in Spanje zit. Wil je er toch echt eventjes uit? Maak een lekker wandeling, pak de fiets en ga een stuk wandelen of huur in Nederland een leuk huisje.

Zie ook:

- Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl
- Binnenkijken: Spaans terras met natuurlijke materialen en rustige tinten
- Met deze items breng jij Bali naar je eigen tuin of balkon

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...