Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Styliste Jet Hendriks bouwt haar eigen droomhuis

geschreven door Jet
Styliste Jet Hendriks bouwt haar eigen droomhuis

Styliste Jet Hendriks (ook wel bekend van de Tip van Jet blogs) gaat haar eigen droomhuis bouwen. En wij hebben de eer om dit geweldige proces van begin tot eind met jullie te delen. Laat de droom maar werkelijkheid worden…

Voor vele van ons een droom. Een droom die we nooit uitlaten komen. Want hoe spannend is het om dit project aan te gaan? Het is nogal wat. Dat er veel op je afgaat komen, daar kan ik niet omheen. Maar om het daardoor te laten? Nee, doe maar niet. Want er is niks leukers dan dat!

En wij – onwijs dankbaar voor – mogen dit voor de tweede keer gaan ervaren. Zes jaar geleden verhuisden wij naar ons eigen gebouwde huis. Zelf gebouwd. In eigen beheer maar ook zeker met eigen handen. Daardoor bleef het betaalbaar, leuk en konden we wél dat vrijstaande huis neerzetten. Dus why not.

woonunit-bij-eigen-nieuwbouwhuisBron: Jet Hendriks Maak een tijdelijke woonunit gezellig met deze goedkope items!




 

1,5 jaar lang zwoegen, stenen sjouwen, muren schilderen, materialen in mijn handen waarvan ik geen idee had dat het überhaupt in een huis zat. Maar als het dan eenmaal af is voelt het ook écht als een klus die geklaard is. Dubbel en dwars. En dat je het never nooit meer opnieuw gaat doen, dat ook.

Inspiratie komt wanneer je het niet verwacht

De zomer die daarop volgde brachten we door in Italië. Tussen de Toscaanse landschappen dronken we de meest lekkere wijnen, aten we pasta’s en tekende we wat. Want zoals altijd neem ik een leeg kladblok mee. Beetje schrijven, beetje schetsen. Niet wetende dat daar ons droomhuis uit zou komen. We tekenden een huis wat we nog nooit eerder hadden gezien maar vooral wat ons triggerde. Waardoor wij dachten: ooit. Ooit gaan we dit opnieuw doen.

sfeerimpressie-tekeningen-droomhuisBron: Jet Hendriks

Van korte duur

Dat ooit mocht van ons nog 10 jaar duren maar zo werkt dat blijkbaar niet. Dat ooit kwam ineens 5,5 jaar later op ons pad. Een kavel, ons getekende huis, goedgekeurd door welstand. En hoewel ik tig redenen kan verzinnen om het níet te doen kan ik er altijd meer verzinnen om het wél te doen.

Als het financieel kan, en je hebt dit laten onderbouwen/uitrekenen, dan kan het niet anders dan dat je er op vooruitgaat. Dat is natuurlijk een hele belangrijke reden om nooit te vergeten. Maar als je buiten dat iets kunt ontwerpen, helemaal naar eigenhand, al jouw woon en leef behoeftes in kaart kunt brengen en dit kunt door vertalen naar dat huis. Écht jouw eigen plekje kunt maken. Waarom zou je je dan laten leiden door spanning? Of dat het nogal wat is?

plattegrond-droomhuis-tekeningenBron: Jet Hendriks

Zolang je vooraf, en die tijd is er want geloof me een tekening maken is één maar voordat je überhaupt een schop in de grond hebt gezet ben je heel wat maanden verder 😉, een goed plan maakt en alles in kaart brengt kan er vrij weinig misgaan.

Je weet wat je gaat doen en wat het resultaat gaat zijn – ik zou het doen. Oh, dat gaan we ook doen! En ik ga jullie meenemen, tijdens het hele proces!

Volgende maand weer een nieuwe Tip van Jet! Sta je te popelen om meer interieur tips te lezen? Of ben je op zoek naar een interieuradvies? Neem dan even een kijkje bij @interieur_jethendriks

jet-hendriks-illustratieIllustratie: MIRdesign

Zie ook:
- Tip van Jet: een frisse start
- Tip van Jet: 4x per jaar je accessoires verwisselen
- Tip van Jet: zó betrek je buiten bij binnen

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...