Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Tafelen met verschillende soorten glazen

geschreven door Lynn
Tafelen met verschillende soorten glazen

We houden ervan om de tafel mooi op te dekken en een sfeer te creëren. Maar hier horen wel de juiste glazen bij. Er zijn veel verschillende soorten glazen maar we gebruiken ze lang niet altijd waarvoor ze bedoeld zijn. Weet jij ook niet zeker of je de juiste glazen gebruikt? In deze blog laat ik je zien welke glazen horen bij welk drankje. Zo smaakt jouw drankje altijd het lekkerst!

Water

Een sapglas, longdrinkglas en een waterglas lijken erg op elkaar en kunnen ook voor hetzelfde drankje gebruikt worden. Wat een goed waterglas wel kan onderscheiden, is als er een bijpassende waterkaraf te vinden is die de tafelaankleding helemaal af maakt. Een longdrinkglas is speciaal, omdat hij minimaal een inhoud moet hebben van 200cl. Ze zijn vrij lang en hoog en worden ook vaak als limonadeglas gebruikt.

kerst-tafel-met-glazenBron: Interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken




 
€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan
 

Bierglas

Deze glazen zijn er in oneindig veel soorten en verschillen per bier. Maar met een vaasje, fluitje en witbierglas in huis zit je altijd goed. Het vaasje is er één die je ook in de kroeg tegenkomt. Het glas is recht en van onder iets smaller dan aan de bovenkant. Het fluitje is een iets kleinere variant hierop. Deze twee zijn perfect om bijna elk soort bier uit te drinken. Om je collectie compleet te maken hoort hier nog een robuust witbierglas bij.

kersttafel-in-terratintenBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken




 

Wijnglas

Witte wijnglazen zijn wat kleiner en smaller, dit zorgt ervoor dat de aroma’s niet vervliegen en de wijn langer koel blijft. De rode wijn houdt juist wel van wat extra zuurstof. Deze glazen zijn dan ook groter en breder. Op deze manier kan er voldoende zuurstof bij en ontwikkeld de wijn zich in het glas.

wijn-plank-met-wijnglazenBron: Myhome3 via HomeDeco Binnenkijken




 
€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan
 

Thee en koffie glazen

Deze glazen hebben vaak een oortje of dubbel glas zodat je niet je handen verbrandt aan deze hete dranken. Thee is heerlijk in een groot glas waar je goed je handen omheen kan slaan. Bij koffie zijn er speciale glazen voor latte macchiato en een espresso. Voor de basis zit je goed bij een cappuccino glas en een paar espresso glazen.

espresso-kopje-met-melkBron: Housenumber_19 via HomeDeco Binnenkijken




 

Cocktailglas

Voor de echte cocktail liefhebbers heb je een paar basis cocktailglazen nodig. Een longdrinkglas is het meest gebruikte cocktailglas vanwege zijn veelzijdigheid. Deze is geschikt voor een mojito en mixdrankjes met vruchtensap. Een martini glas en shotglazen kunnen ook niet ontbreken op een gezellige cocktailavond.

martini-glas-met-drankjeBron: Zoran Borojevic




 

Zie ook:
- 4x De lekkerste cocktails voor het najaar
- 24x Het mooiste servies en glaswerk voor op de kersttafel
- In 3 stappen je tafel dekken volgens de etiquette

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...