Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Tuin10
Woonkamer

Tips: je huis op een efficiënte manier inrichten

geschreven door Maartje
Tips: je huis op een efficiënte manier inrichten

Heb jij geen idee hoe je jouw huis of een ruimte moet inrichten? Vooral met een kleine ruimte kan dat lastig zijn maar ook als je bijvoorbeeld veel rare hoeken hebt. Er zijn een aantal basistips die je kunt aanhouden bij het inrichten. Op die manier kun jij jouw huis of ruimte zo efficiënt mogelijk inrichten.

inrichtingBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

1. Bepaal de functie van elke ruimte
Als je net een huis hebt gekochten of gaat huren is het belangrijk om eerst te bedenken welke functie iedere ruimte krijgt. Op basis hiervan kun je een plan maken. Zo kun je direct kijken welke items je waar kwijt kunt en zie je of je nog bijvoorbeeld kasten moet aanschaffen.

2. Welke items heb je allemaal en waar moet je wat plaatsen
Om in te haken op de vorige stap is het goed om te kijken welke spullen je hebt, wat hiervan eventueel weg kan en wat je nog nodig hebt. Wanneer je te veel spullen hebt, maakt dat het lastiger om de ruimte in te richten.
Bij sommige items is het handiger als die op een bepaalde plek staan, bijvoorbeeld je televisie bij de tv-aansluiting. Je kunt natuurlijk altijd de snoeren verlengen, wel zo mooi om deze daarna netjes weg te werken. Bedenk goed waar je wat wilt hebben, bij de volgende stap kun je kijken of dit het juiste idee is.

inrichtingBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

3. Maak een plattegrond
Maak een plattegrond door deze bijvoorbeeld te schetsen. Door een plattegrond te maken met je meubels erin, krijg je een goed overzicht of dit past en de juiste inrichting is. Ook handig: teken je meubels op schaal en knip deze uit. Zo kun je op je geschetste plattegrond goed schuiven.

4. Looproute
Het belangrijkste bij het inrichten van een ruimte is dat je bewegingsruimte hebt. Dat je er makkelijk doorheen kunt lopen en niks de loopruimte blokkeert. Zorg dat de doorloop ongeveer 100 cm breed is. Hier is geen echte regel voor maar bekijk zelf wat handig en logisch is. Als je makkelijk om je bed heen wilt lopen, houd dan ongeveer 50 cm ruimte tussen je bed en muur of ander object vrij. Voor stoelen aan de eettafel geldt een ruimte van ongeveer 60 tot 70 cm om naar achteren te kunnen schuiven.

5. Ruimtelijk
Een woning met een ruimtelijk gevoel geeft meer rust en een luxer gevoel. Zorg dat je een vrije doorkijk heb. Plaats dus niet te veel hoge kasten of muren in de woning. Zet niet alles te dicht bij elkaar, maar zorg voor ruimte. Betrek ruimtes bij elkaar en zorg voor één geheel.

inrichtingBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De leukste behangetjes voor de kinderkamer
- Tips en inspiratie voor het stylen van de overkapping in je tuin
- Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken

Slaapkamer

20 must-have kinderkamer items!

geschreven door Giolina
20 must-have kinderkamer items!

Tover je kamer om tot de perfecte kinderkamer, waar de kids perfect spelletjes kunnen spelen of studeren. Vind jij het ook zo leuk om een prachtige kamer te creëren, dan heb je geluk! Bij ons ben jij aan het juiste adres, bekijk de artikelen hieronder en laat je inspireren voor jouw droomkamer.

meer...