Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken

geschreven door Julia
Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken

Droom je van een grote keuken, maar zit dat er helaas niet in? Dan kun je maar het beste optimaal gebruik maken van je kleine keuken. Je moet wat creatiever denken dan wanneer je veel ruimte hebt, maar ook in een kleine keuken kun je alle spullen kwijt die je nodig hebt. In deze blog geef ik je een aantal tips!

Keukengerei ophangen

In elke keuken is keukengerei essentieel. Denk aan opscheplepels, spatels, pannen en messen. Deze dingen kunnen alleen nogal veel ruimte innemen. Een goede oplossing is om het gerei op te hangen boven het aanrecht. Vaak wordt er niks met die ruimte gedaan en dat is zonde. Je hebt bijvoorbeeld speciale magneetstrips voor messen, of stangen om je pannen aan op te hangen.

kleine keukenBron: thedesignfiles

Ingebouwde apparatuur

Als je de ruimte optimaal wilt gebruiken is het slim om voor ingebouwde keukenapparatuur te kiezen. Een losse magnetron of koelkast neemt immers veel ruimte in. Je keuken oogt hierdoor ook een stuk opgeruimder en netter. Bij de keuken hieronder is ook goed gebruik gemaakt van de ruimte boven het aanrecht door middel van wandplanken.

kleine keukenBron: apartmenttherapy

Eetkamerbank

Is jouw eethoek in dezelfde ruimte als de keuken? Dan kan het slim zijn om in plaats van stoelen een eetkamerbank neer te zetten. Bij een tafel met stoelen moet je rekening houden met het naar achter schuiven van de stoelen. Bij een eetkamerbank hoeft dit niet. Op deze manier bespaar je ruimte. Ook kun je als je de eetkamerbank zelf maakt een opbergplek creëren onder het zitvlak. Superhandig!

eethoekBron: lotscreativity via HomeDeco Binnenkijken

Bartafel

Heb je geen ruimte om een eettafel in je keuken neer te zetten? Een goed alternatief is een bartafel. Deze is natuurlijk het meest geschikt als je alleen woont of met zijn tweeën. Een bartafel kan ook gebruikt worden als extra werkruimte. Deze is dus multifunctioneel.

keuken met bartafelBron: fh-design

Wandrek

Heb je nog een lege wand? Dan kan het slim zijn om hier een wandrek aan op te hangen. Zo creëer je extra opbergruimte én het staat ook nog eens leuk. Hier kun je eventueel ook keukengerei aan ophangen als je geen ruimte boven je aanrecht hebt. Ook kan je hier kruidenplantjes neerzetten of theedoeken aan hangen.

keuken wandrekBron: organizedhome

Keukentrolley

Als je nog extra opbergruimte of extra werkruimte nodig hebt is een kleine keukentrolley erg handig. Ook is het fijn dat je deze makkelijk kunt wegzetten wanneer je hem even niet nodig hebt. Je hebt allerlei verschillende soorten en maten, dus voor elke keuken is een geschikt exemplaar te vinden.

keukentrolleyBron: catesthill

Zie ook:
-Shop the look: kleurrijke keuken met zwarte details
-Inspiratie: keukens met een kookeiland
-Zo kun je je keukenkastjes organiseren in 4 stappen

 
 
Badkamer

6x badkamers met een vleugje kleur

geschreven door Yentl
6x badkamers met een vleugje kleur

De badkamer: in veel huishoudens de meest kleurloze ruimte van het hele huis. Maar... dit hoeft niet zo te zijn! Door een kleine aanpassing zoals gekleurde handdoeken of een bloemetje kan je badkamer meteen al een hele andere sfeer krijgen. Wil je echt opvallen, ga dan voor een mooi behang of kle...

meer...