Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Zo kun je je keukenkastjes organiseren in 4 stappen

geschreven door Julia
Zo kun je je keukenkastjes organiseren in 4 stappen

De komende dagen is het een stukje koeler buiten en wordt er zelfs regen verwacht. Het ideale weer om op te ruimen en ruimtes opnieuw in te delen in huis! Dat is in deze bijzondere tijd wat harder nodig dan normaal, omdat we zoveel thuis zijn en daardoor sneller rommel maken. Vooral de keuken is lastig om opgeruimd te houden. Wil jij je keukenkastjes organiseren? Ik vertel je hoe je dit in slechts 4 stappen doet!

1. Doe onnodige spullen weg

Of het nou gaat om je kledingkast, de badkamer of de keuken, iedereen heeft wel spullen liggen die je nooit gebruikt. Dat is zonde, want die overbodige spullen nemen kostbare ruimte in. Kijk daarom als eerste in de keuken welke spullen je nooit gebruikt. Om niks over het hoofd te zien van overbodige spullen, is het goed om eerst alle kastjes leeg te maken. Daarna splits je de spullen op die je wel en niet wilt houden en kijk je wat je weg kunt gooien, of kunt weggeven. Met die extra cakevorm die ligt te verstoffen kan je misschien wel iemand anders blij maken!

opgeruimde keukenBron: latrastiendadeliderlamp

2. Doe verpakkingen weg

Heb jij lades of kastjes die vol staan met allemaal losse verpakkingen met pasta, rijst, cornflakes etcetera? Grote kans dat je elke keer flink moet zoeken naar hetgeen dat je nodig hebt, of dat je zelfs dingen dubbel koopt omdat je niet meer weet wat je hebt. Tijd om orde te scheppen in de chaos. De simpelste manier om je lades of kastjes opgeruimd en overzichtelijk te maken is door middel van doorzichtige voorraadpotten en voorraadbakken. Eventueel kun je hier labels op plakken voor nog meer duidelijkheid (zoals hieronder). Je ziet in één oogopslag wat je hebt en zoeken is verleden tijd.

keukenkastje met voorraadbakkenBron: happyhappynester

3. Deel in op categorie

Nadat je zoveel mogelijk verpakkingen weg hebt gedaan en eten in voorraadpotten hebt gestopt, kun je alle kastjes en lades weer opnieuw gaan inrichten. Het kan handig zijn om je spullen aan de hand van categorieën neer te zetten. Denk aan een categorie 'bakspullen', 'ontbijtproducten', 'diner' etcetera. Het werkt het beste om brede categorieën te kiezen. Let er ook op dat je spullen die je veel gebruikt vooraan zet en op een plek waar je makkelijk bij kunt.

keukenkastjes opgeruimdBron: sarahshermansamuel

4. Voeg bakken toe

Deze laatste stap is een aanvulling op de derde stap. Wanneer je keukenkastjes nogal diep zijn, kan het lastig zijn om de achterste spullen te pakken. Een handig hulpmiddel hierbij zijn opbergbakken of kratten. Hier kun je dan kleinere producten in zetten. Zo hoef je niet meer steeds de voorste producten uit je kastje te halen om bij de achterste te komen. Na het opruimen is het natuurlijk belangrijk om het opgeruimd te houden ;-)

keukenkastjes opgeruimdBron: theidentite


Basail - L
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
-Zo geef jij jouw keuken een compleet andere look
-Inspiratie: waarom we allemaal wel een buitenkeuken willen
-Deze planten zijn perfect voor in de keuken

 
 
Inspiratie

Inspiratie: beige interieurs

geschreven door Rebecca
Inspiratie: beige interieurs

Als ik iemand vertel dat beige mijn favoriete kleur is, word ik vaak raar aangekeken. De kleur heeft namelijk een best saai en oubollig imago. En toch zien we het steeds weer vaker terugkomen in verschillende woonstijlen. Logisch! Want de kleur is niet meer gedateerd. Beige is warm, gezellig en v...

meer...