Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Deze planten zijn perfect voor in de keuken

geschreven door Julia
Deze planten zijn perfect voor in de keuken

Planten kunnen een witte keuken helemaal opfleuren, maar sommige plantensoorten zijn meer geschikt om in de keuken te staan dan anderen. Benieuwd welke planten het meest geschikt zijn voor je keuken? Ik vertel het je in dit artikel!

Aloë Vera

De Aloë Vera is om een twee redenen perfect voor in de keuken. De eerste is dat deze plant heel goed is voor je huid. Ideaal voor wanneer je uitgedroogde handen hebt door het afwassen of wanneer je je hand verbrandt. Snijd een stukje van een blaadje af en wrijf deze over je handen. Het zal je huid verzachten en verkoelen. Daarnaast is hij om een tweede reden heel handig in de keuken. Je kunt 'm namelijk verwerken in smoothies en sapjes. Heel gezond! Hij doet het goed op een droge, warme en zonnige plek en heeft weinig water nodig. Zet hem als het kan bij het raam.

Pannenkoekplant

Ook deze vrolijke plant wordt heel blij van een warme en zonnige ruimte en door de naam past 'ie toch perfect in de keuken? Zorg dat hij genoeg licht krijgt en houd hem weg van direct zonlicht. Wanneer de bladeren beginnen te krullen, moet je hem even verplaatsen naar een plek met meer licht en dan zal hij binnen de kortste keren weer goed groeien.

woonkamer met postersBron: huberdine via HomeDeco Binnenkijken

Kamerpalm

Deze plant met jungle-vibe doet het eigenlijk overal goed. Zowel in ruimtes met veel, als weinig licht en direct als indirect licht. Ideaal voor wanneer je een makkelijke plant zoekt en bijvoorbeeld een vrij donkere keuken hebt. Hij is heel geschikt voor mensen zonder groene vingers, want de kamerpalm kan goed tegen droogte en zal niet meteen het loodje leggen wanneer je vergeet water te geven.

woonkamer met postersBron: interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Sansevieria

Deze kleurrijke plant, en dan vooral de Sansevieria Laurentii, brengt leven in iedere keuken. De sansevieria is net als de kamerpalm geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben. Een paar weken geen water geven is geen probleem, sterker nog, dat is juist goed. Wel moet hij dan genoeg licht krijgen en in een omgeving staan die niet kouder dan 14 graden is. Een pluspunt: ze halen giftige stoffen uit de lucht.

Airplant

De airplant, ook wel Tillandsia genoemd, doet het goed in een lichte en zonnige vensterbank met indirect licht. Deze zijn geschikt voor kleine keukens omdat ze weinig ruimte innemen en er veel verschillende manieren zijn om deze te decoreren. Je kunt ze bijvoorbeeld aan een wandrek hangen, zoals bij de keuken hieronder gedaan is en hebt dus niet per se ruimte nodig op het aanrecht om ze kwijt te kunnen.

woonkamer met postersBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Deze planten zijn het meest geschikt voor de badkamer
-Dit is waarom je je plant een scheutje koffie zou moeten geven
-16 manieren om je planten te etaleren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...