Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips om duurzamer te leven in huis

geschreven door Maartje
Tips om duurzamer te leven in huis

Tegenwoordig zien we steeds meer op het nieuws dat we met ze allen de aarde wat beter kunnen verzorgen. Een stap hiernaartoe is duurzamer leven. Dit is goed voor het milieu en vaak ook voor je portemonnee. Met een aantal tips kan jij wat duurzamer leven in je huis.

duurzaamBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Warmte in huis
Als het koud is in huis zijn we gewend om de verwarming gelijk aan te zetten. Natuurlijk kun je dit nog steeds doen, maar doe het met mate en zet de verwarming niet te hoog. Trek in huis je warme huispak aan, steek de kaarsen aan en zet de verwarming op 19 graden. Kaarsen geven veel warmte af, dus steek ze vooral lekker iedere avond aan. Het staat gezellig, plus het geeft extra licht af, dus je hoeft minder lampen aan te doen. Heb je de verwarming aan? Houd dan je ramen en deuren wel goed dicht, anders ontsnapt er weer warmte en blijf je stoken.

Haal de stekker eruit
Als je een apparaat niet gebruikt of je gaat weg, haal dan de stekkers uit de stopcontacten. Ook al gebruik je het apparaat niet en staat deze op stand-by, toch zal het stroom verbruiken. Haal daarom de stekkers eruit. Zeker wanneer je voor een langere tijd weggaat is dit slim om te doen.

duurzaamBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Ga voor duurzame producten
Vervang niet-duurzame producten, door duurzame producten. Plastic zien we steeds minder, dus dit mag zeker vervangen worden. Gebruik jij of gebruiken de kinderen wel eens een rietje met het drinken? Kies dan voor een rietje gemaakt van bamboe. Items gemaakt van natuurlijke materialen of tweedehands items zijn altijd goed. Als een apparaat in huis aan vervanging toe is, kies dan voor een nieuwe met een a-label. Apparaten met dit label zijn energiezuinig.

Afval scheiden
Door afval te scheiden kan het beter worden verwerkt, en dit is beter voor het milieu. Sommige materialen kunnen opnieuw gebruikt worden, daarom is het belangrijk om afval goed te scheiden.

duurzaamheidBron: ateachershome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 4 manieren om je woonkamer, eetkamer en keuken van elkaar te scheiden
- Mis jij de sfeer uit de kroeg of een restaurant? Zo creëer je het!
- 7x de mooiste interieurs met stalen deuren uit onze Binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...