Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Tips om je erker te stylen

geschreven door Tess
Tips om je erker te stylen

Een erker of uitbouw, superhandig voor wat meer ruimte maar hoe zorg je ervoor dat deze 'loze' ruimte en je woonruimte één geheel worden? De uitbouw is in ieder geval functioneel, maar dat is natuurlijk niet alles. Het is ook belangrijk dat de ruimte er leuk uit blijft zien. In deze blog geven wij je een paar stylingtips. Sommigen veranderingen kosten wat meer tijd, andere zijn zo gepiept. Laat je inspireren!

Grote stoel

Je kunt de erker wat meer bij de woonkamer of slaapkamer betrekken door een grote stoel of twee wat kleinere stoelen in de ruimte te zetten. Zo creëer je nog een extra zitplaats. Zet een grote stoel neer met een bijpassende poef en je hebt een heerlijke plek om te lezen. Een mooie grote lamp erbij en klaar ben je! Je kunt er ook voor kiezen om twee wat kleinere stoelen en een bijzettafeltje neer te zetten. Nu heb je een gezellig hoekje waar je thee kunt drinken en kunt kletsen. Het is ook heel gaaf om een hangstoel op te hangen. Op deze manier maak je nog beter gebruik van de erker doordat je ook de hoogte benut.

Hangstoel-in-erker Bron: Mission loft

Lijstjes of andere accessoires

Een wat simpelere manier om de uitbouw te stylen is door lijstjes of andere accessoires neer te zetten. Zo breng je wat meer sfeer in de ruimte en betrek je deze meer bij de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, plantjes, een lampje of andere decoratie.

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron :Andrea Papini Retusch, Jenny Söderström

Zithoekje

Het is heel leuk en makkelijk om van je erker een zithoekje te maken! Je hoeft natuurlijk niet een grote bank neer te zetten, vaak past dit ook niet. Je kunt bijvoorbeeld wel een zithoek creëren door middel van een paar planken op maat te maken. Hiervoor moet je dus wel een beetje klussen. Als dit eenmaal is gelukt, heb je een nieuwe zithoek gecreëerd. Leg wat mooie kussens neer en klaar ben je! Lekker naar buiten kijken en chillen...

zithoekje-in-erker Bron: Mission Loft

Boekenkast

We hebben de standaardoplossingen nu wel gehad, dus gaan we over op de iets originelere ideeën. Je kunt namelijk ook een boekenkast van je erker maken! Deze kast is heel gaaf en origineel. Buiten dat is de kast ook nog eens functioneel. Daarbij betrek je de ruimte natuurlijk heel erg met de woonkamer door middel van de boekenkast. Deze boekenkast is zonder twijfel een echte eyecatcher in je interieur!

boekenkast-in-erker Bron:Xn–micasanoesdemuecas-00b.com

Dagbed

Een ander leuk idee is een dagbed. Het ziet er leuk uit en het zit ook heel fijn. Zo kun je heerlijk wegdromen en uit het raam staren. Ook bij het dagbed komt wel wat klussen kijken. Trek hier een weekendje of een dag voor uit. Je hebt nu wel een day-bed waar je voor een lange tijd van kunt genieten. Extra tip: maak extra opbergruimte onder het dagbed. Kun je direct alle troepjes uit het zicht halen ;-).

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: Elevated interiors

Zie ook:
-DIY kerstballen
-5 x feestelijk gedekte tafels met groene accenten
-24 potten en vazen waarin je planten zullen schitteren

 
 
Inspiratie

Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

geschreven door Maartje
Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

Yay! Het is weer zonnebloementijd! De vrolijke kleur zorgt voor een zomerse uitstraling. We zien ze in boeketten gemengd met andere bloemen of alleen een grote bos zonnebloemen. Het nadeel van deze bloem is dat hij snel gaat hangen. Wij hebben wat handige tips en weetjes over de zonnebloem op een...

meer...