Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY kerstballen

geschreven door tess_doorenbos_

DIY kerstballen

Ook deze week hebben wij weer een leuke DIY voor jullie klaar staan, namelijk een DIY over hoe je superleuke kerstballen kunt maken! Deze DIY is vooral leuk om samen met je kinderen te knutselen. Dus pimp je kerstboom nog een beetje voordat de kerstdagen beginnen en alle familieleden over de vloer komen. Met deze shinende kerstballen ga je zeker indruk maken ;). We hebben natuurlijk ook weer een video gemaakt deze week, dus die kun je ook bekijken als je dat fijner vindt. Veel DIY plezier!

Omdat deze DIY's wat kleiner en makkelijker zijn, hebben we alle benodigdheden hieronder alvast op een rijtje gezet, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welke kerstbal(len) je wilt gaan maken!

Wat heb je nodig voor deze DIY's?


- (5) Plastic/glazen kerstballen
- Veertjes
- Confetti
- Glitters
- Glasverf
- Dennentakje
- Secondelijm
- Knijptang
- Een bakje voor de glasverf
- Een bakje voor de confetti

Veertjes

Deze kerstbal met veertjes is super cute! En heel makkelijk te maken. Je kunt hem in de kerstboom ophangen, maar op een tafel of aan een touwtje staat hij ook heel schattig. Je kunt uiteraard zelf de kleur van de veren kiezen.

Stap 1: Haal het haakje van de kerstbal af.
Stap 2: Stop de veertjes in de kerstbal.
Stap 3: Maak het haakje weer vast aan de kerstbal en klaar ben je! Mega simpel dus! Daarom is deze DIY ook superleuk om samen met je kinderen te maken.

kerstbal-met-veertjes

Confetti party

Deze confetti kerstbal is een echte eyecatcher in je kerstboom. Je kunt de kleuren van je confetti helemaal zelf uitkiezen. Ga je voor wat neutralere kleuren of wil je gek doen met felle kleuren? De keuze is aan jou! Deze DIY is al iets moeilijker, omdat de confetti vast moet blijven zitten aan de kerstbal door middel van secondelijm.

Stap 1: Doe de confetti in het bakje.
Stap 2: Doe wat secondelijm op de kerstbal (je kunt de lijm aanbrengen hoe je het zelf wilt, bijvoorbeeld met een patroontje zoals streepjes, maar je kunt de lijm ook random aanbrengen of lijm op de hele kerstbal doen!)
Stap 3: Ga met de kerstbal door het bakje waar de confetti in zit. Zorg wel dat je de kerstbal aan het haakje vast hebt, anders raak je de lijm aan.
Stap 4: Als het niet helemaal lukt om de kerstbal mooi te maken door hem in het bakje te doen, kun je natuurlijk altijd nog de confetti met je handen op de kerstbal plakken. Zo kun je wat beter zelf bepalen waar je de confetti wilt hebben
Stap 5: Even laten drogen en.... klaar! Yay je hebt nu een superleuke discokerstbal voor in de boom!

kerstbal-met-confetti

Oh denneboom...

Deze DIY is ook super easy en daarom heel leuk om samen met je kids te maken. Misschien valt deze kerstbal in een groene boom een beetje in het niet, maar in een witte boom zal hij zeker shinen! Verder is deze bal natuurlijk ook heel leuk om op te hangen aan een touwtje voor boven de kersttafel of om neer te leggen op de kersttafel als decoratie.

Stap 1: Haal het haakje van de kerstbal af.
Stap 2: Knip wat dennen met de knijptang van de dennentak af.
Stap 3: Stop de dennen in de kerstbal.
Stap 4: Doe het haakje weer terug op de kerstbal en klaar!

kerstbal-met-dennen

Glitter Glamour

Deze DIY is vergeleken met de andere DIY's iets lastiger omdat er weer secondelijm bij komt kijken. Het verschil met de confetti DIY is alleen dat je bij de glitter DIY de glitters in de kerstbal doet in plaats van aan de buitenkant. Geef een beetje glamour aan je kerstboom met deze glitterkerstbal!

Stap 1: Haal weer het haakje van de kerstbal af.
Stap 2: Doe wat secondelijm in de kerstbal en draai een beetje rond zodat de lijm zich verdeelt over de kerstbal.
Stap 3: Strooi de glitters in de kerstbal en schud de kerstbal heen en weer zodat de glitters zich goed verspreiden. (Houd hierbij natuurlijk wel je vinger op de opening van de kerstbal). Je kunt weer net zoals bij de confetti zelf bepalen of je een patroon wilt maken of niet.
Stap 4: Laat het nog even drogen.
Stap 5: Als het droog is kun je het haakje weer aan de kerstbal vastmaken en ben je klaar!

kerstbal-met-glitters

Dip dye

Deze Dip dye kerstbal is ook heel cool en makkelijk te maken. Je kunt natuurlijk zelf de kleur uitkiezen maar wij hebben deze mooie dieprode kleur gekozen. Deze kleur past bij kerst en staat mooi in de kerstboom.

Stap 1: Doe de glasverf in een bakje.
Stap 2: Dip de kerstbal in het bakje en draai een beetje rond zodat de hele onderkant van de bal mooi bedekt is met verf.
Stap 3: Haal de kerstbal uit het bakje en laat hem even drogen. Dit kun je het best doen door hem ergens op te hangen. Zo droogt de kerstbal het mooist op. Leg een bakje of oude kranten onder de druppende kerstbal, anders wordt het een vieze bende.
Stap 4: Als de kerstbal droog is ben je alweer klaar! Nu heb je een hele gave dip dye kerstbal die de show steelt in je kerstboom!

kerstbal-met-glasverf

Dit was alweer de DIY voor deze week, maar niet getreurd: volgende week hebben wij nog een laatste superleuke kerst DIY voor je klaarstaan! Alvast een kleine hint; het heeft iets te maken met het dekken van de kersttafel...
See you next week!

Zie ook:
- Dit is de nieuwste trend om je wand te stylen
- 32 cadeaus voor interieurliefhebbers tussen de 20-50
- Musthaves in de speelkamer
- Zo voeg je kleur toe in de badkamer
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur