Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Baby & Kind

Musthaves in de speelkamer

geschreven door Tess
Musthaves in de speelkamer

Een speelkamer, de hemel op aarde voor je kids! Hier kunnen ze lekker zichzelf zijn en de hele dag spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Nog een voordeel aan de kinderspeelkamer; het speelgoed ligt niet door het hele huis verspreid, maar in één kamer bij elkaar. Leuk idee zo'n kinderspeelkamer maar hoe richt je deze het beste in? Hier geven wij je een overzicht van de musthaves voor in de speelkamer, laat je inspireren!

Een schommel

Gemakkelijk op te hangen en je kinderen vinden het fantastisch, een schommel! Je kunt natuurlijk alleen een schommel ophangen als je hier de ruimte voor hebt, dus is het belangrijk om eerst na te gaan of dit zo is. Als alternatief voor de schommel kun je natuurlijk ook turnringen of een ladder ophangen, als ze er maar in kunnen slingeren ;).

kastruimte-in-speelkamer Bron: Archzine.fr

Een vloerkleed

Een vloerkleed in de speelkamer is erg handig. Het kleed voelt natuurlijk erg fijn aan maar is ook handig voor als er ongelukjes gebeuren en er iemand valt. Aangezien dit helaas vaak gebeurt bij kinderen, is een vloerkleed in de speelkamer erg handig! Het is altijd fijner om op een zachte ondergrond te vallen dan op een harde vloer. Verder is het vloerkleed ook een beetje geluidsdempend, wat natuurlijk ook erg fijn is ;).

vloerkleed-in-kinder-speelkamer Bron: Emily Henderson

Genoeg kastruimte

Klaar met spelen? Hupsakee al het speelgoed weer terug in de kast! Opgeruimd staat netjes :). Genoeg kastruimte is een must in de speelkamer. Hier kun je al het speelgoed van je kinderen in kwijt, dit zorgt voor een rustige en nette uitstraling van de kamer.

kasten-in-speelkamer Bron: Symple Style

Krijtbord muur

Met een krijtbord muur kunnen je kinderen heerlijk kliederen en kladderen! Het handige aan een krijtbord is dat het ook weer gemakkelijk is schoon te maken. Je kunt natuurlijk een krijtbord kopen, maar er bestaat ook krijtbord verf en zelfs behang, ideaal! Kies een muur uit in de kamer en verf de muur met het krijtbord verf of hang het behang op. De verf kan worden aangebracht op muur en hout.

krijtbord-in-kinder-speelkamer Bron: Fransesco Lagnese

Chill hoekje

Even rust na al dat spelen.... daar is het chill hoekje voor! Lekker even neerploffen en uitrusten op de bank, poef, of gezellig in een tentje. Als je kinderen al wat ouder zijn kunnen ze natuurlijk ook ontspannen een boek lezen in de chill hoek.

banken-in-kinder-speelkamer Bron: HomeWorldDesign

Zie ook:
-5 fouen dide iedereen mamakt bij het inrichten van de werkplek
-Trend: Beestenboel in huis
-20 x de leukste cadeautjes voor in de keuken onder de 20 euro
-Op deze manier laat je je wijnglazen schitteren

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...