Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Werkplek

5 fouten die iedereen maakt bij het inrichten van de werkplek

5 fouten die iedereen maakt bij het inrichten van de werkplek

Interieurarchitect Donald Rattner deed onderzoek naar het optimaliseren van een werkplek. Wat blijkt? Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Wij vertellen je, aan de hand van Rattner zijn onderzoek, hoe je interieur invloed kan hebben op je concentratie. En hoe je ervoor kan zorgen dat je zo effectief mogelijk aan de slag kunt gaan.

Ramen
Bij het kiezen van een werkplek is het belangrijk dat je kiest voor een ruimte met minimaal één raam. Het liefst eentje met een goed ver uitzicht. Uit Rattner zijn onderzoek is namelijk gebleken, dat wanneer mensen tijdens het werken ruimte krijgen om een beetje in de verte te staren, ze zich niet alleen beter kunnen concentreren, maar ook het creatieve probleemoplossende vermogen van de mens omhoog gaat. Dus wil je hard werken? Zet je bureau dan aan of tegenover een raam met mooi uitzicht.

Wit interieur werkkamer houten stoel Bron: Bregitta Wolfgang voor Sisters Agency

Hoogte
Een ander bestudeerd element is het effect van de plafondhoogte op je creatief denken. De uitkomst: mensen presteren beter onder plafonds van 3 meter of hoger dan mensen die onder een plafond van 2,5 meter of lager werken. Geen plafond van 3 meter hoog? Maak je geen zorgen, want gelukkig is er een manier om onze hersenen voor de gek te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld simpelweg te kiezen voor een behang met verticale strepen, een hoge boekenkast, lange gordijnen tot aan de vloer, verticaal geplaatste kunst, etc. Je hersenen maken dan automatisch de associatie met een hoog plafond!

Werkplek houten bureau zwart wit strepen behang Bron: Imagui

Kleur
Mensen presteren het beste wanneer ze veel ruimte om zich heen hebben. Gelukkig kan je ook in een kleine kamer een ruimtelijk gevoel creëren. Rattner kwam er namelijk achter dat mensen in een kamer met blauwe en/of groene muren het idee hadden dat de kamer waar ze in zaten groter was. Waardoor ze dus geconcentreerder te werk konden gaan.

werkkamer groen velvet stoel vintage bureau Bron: Little Green

Kunst
Zoals je misschien al wel is opgevallen is het menselijk brein erg makkelijk te manipuleren. Zo ook met kunst. Ook hiermee kan je namelijk het gevoel van ruimte creëren. Simpel door te kiezen voor een schilderij, poster, fotoprint of behangetje dat een verre plek of een open ruimte laat zien. Hang bijvoorbeeld een mooie wereldkaart of een posters van vakantielanden boven je bureau op.

wit bureau rotan stoel strandposter Bron: Urban Outfitters

Licht
Het beste licht om in te werken is natuurlijk licht. Maar hoe breng je nu zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen als je maar kleine of weinig ramen hebt? Om te beginnen kan je een paar spiegels op een strategische manier plaatsen. Als je ze tegenover je ramen neerzet vang je extra zonlicht op. Probeer dikke tapijten op de vloer en andere light-sucking materialen te vermijden. Houdt oppervlaktes vrij van stof voor maximale lichtreflectie. En kies voor glanzende materialen voor je meubels.

Zie ook:
-Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank
-9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
-Inspiratie: een open kast in je werkplek
-Inspiratie: 5x de leukste werkplekken uit de binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...