Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Tips om je kleine balkonnetje te stylen

geschreven door Mara
Tips om je kleine balkonnetje te stylen

Heb jij een klein balkon en weet je niet zo goed hoe je deze leuk én praktisch moet inrichten? No worries! In dit artikel vind je handige tips en lekker veel inspiratie. Zo geniet jij deze zomer ultiem van je klein-maar-fijn balkon!

Gebruik pallets met lounge- of matraskussens

Het voordeel van pallets is dat ze lekker goedkoop zijn en je kunt ze precies op maat van je balkon maken! Leg er een kussen op en je comfortabele zitmeubel is al klaar. Zo makkelijk kan het! Tip: ga voor een wat dikker lounge- of matraskussen, zodat je écht lekker zit en geen houten billen krijgt. ;-) Bij HomeDeco verkopen we veel dikke loungekussens die perfect zijn om op een pallet te leggen!

klein balkonBron: Een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken




 

Creëer een barretje

Maak van je balkonhek een balkonbar! De ideale oplossing voor als je geen ruimte hebt voor een tafel en stoelen. Zet er twee barkrukken of barstoelen bij en je bent ready to go. Fijn om aan te dineren of om er te werken. Tip: ga voor barkrukken die je kunt inklappen, zo bespaar je ruimte als je er geen gebruik van maakt!

klein balkonBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken




 

Wees niet bang om accessoires te gebruiken

Óók op een klein balkon kun je gerust gebruik maken van leuke accessoires. Ontzettend leuk juist! Accessoires maken je kleine balkonnetje gezellig en nodigen uit om er lekker te vertoeven. Ga bijvoorbeeld voor buiten vloerkleedje, een tuinposter aan de muur, zet wat windlichtjes of lantaarns neer, hang een lichtsnoer op en vergeet de nodige kussens en plaids niet!

klein balkonBron: Liefs_baukje via HomeDeco Binnenkijken




 

Houd vast aan één stijl en kleurenpalet

Op zo'n klein balkonnetje is het extra belangrijk dat je het mooi styled, zodat je een leuk hoekje krijgt. Hierbij is het handig om één interieurstijl en/of kleurenpalet aan te houden - zodat het geen allegaartje wordt. Zet dus niet zomaar wat spullen neer die je toevallig nog had liggen, maar denk na over de spulletjes! Dan zul je merken dat een mooi rustig geheel blijft.

klein-balkonBron: Maryelifestyle via HomeDeco Binnenkijken




 

Vergeet de planten en bloemen niet!

Planten en bloemen mogen natuurlijk nooit ontbreken, ook niet op een klein balkon! Planten zijn onmisbaar om je balkon écht als buiten te laten voelen. Je kunt hier eventueel ook kamerplanten voor gebruiken. Of wat dacht je van je eigen kruiden kweken? Zet ze in mooie manden en bloempotten en je balkonnetje wordt direct levendiger.

klein balkonBron: Karin68 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken
- Shoppen: de mooiste droogbloemen met bijpassende vazen
- Inspiratie: zomerse interieurs uit onze binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...