Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Tips om je muren te verven

geschreven door Rosa
Tips om je muren te verven

Ga je verhuizen, heb je zin in een make-over of ben je de kleur in huis gewoon helemaal zat? Grote kans dat je dan je muren gaat verven.De muren verven blijft altijd een dingetje, welke kleur moet je kiezen? Hoe ga je aan de slag? En natuurlijk wat zijn de belangrijke punten om op te letten? Om dit klusje toch iets makkelijker te maken, hebben wij tips samengesteld.

Richt je op de 'flow'

Het is natuurlijk leuk om iedere kamer in huis een ander, kek kleurtje te geven. Maar dit oogt al snel heel druk, dat is uiteraard niet de bedoeling. Je kunt daarom de ruimtes beter verbinden door de zogenaamde overgangskleuren te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld voor alle raam- en deurkozijnen in huis dezelfde kleur en verf de halletjes boven én beneden dezelfde kleur. Het liefst een rustige, neutrale kleur die mooi past bij de rest van de ruimtes. Je kunt er ook voor kiezen om je halletjes in een opvallend kleurtje te verven, bijvoorbeeld blauw. Als je vervolgens de kozijnen en andere ruimtes rustig houdt heb je een leuke eyecatcher.

Bron: Coco Lapine Design

Denk aan de ondertonen

Iedere kleur is verkrijgbaar in veel verschillende ondertonen. Wit is hier een heel goed voorbeeld van. Spierwit staat heel fris, zacht roomwit staat iets luxer en verfijnd en wit met een grijze ondertoon is op het moment helemaal hip én is makkelijk te combineren met vele andere tinten.
De ondertoon kan dus een groot verschil maken. Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, neem dan verschillende ondertonen mee naar huis om te kijken hoe de kleur daar tot z'n recht komt. Je kunt een tint in de winkel nog zo mooi vinden, eenmaal thuis kan die door de lichtinval heel anders ogen. Let hier dus op.

Bron: Fantastic Frank

Kies de juiste afwerking

Zoals je veel verschillende kleurtjes hebt, heb je ook verschillende afwerkingen. Denk aan hoogglans, mat, zijdeglans en bijvoorbeeld krijtverf. Iedere afwerking heeft z'n eigen kwaliteiten. Zo kun je hoogglans het beste buiten gebruiken doordat deze harde toplaag goed bestendigd is tegen slijtage en de invloeden van het weer. Om dezelfde reden kun je zijdeglans dus goed gebruiken in de keuken of badkamer. Ruimtes die je veel gebruikt.
Matte muurverf kun je het beste gebruiken als je iets wilt camoufleren. Doordat deze niet glanst, vallen oneffenheden minder op. Voor de muren in huis wordt eigenlijk altijd matte verf gebruikt.


Bron: Revistainteriores

Ga creatief met je plafond om

Wie heeft gezegd dat je plafond altijd wit moet zijn? Als er in de rest van de ruimte geen wit te bekennen is, kan een wit plafond juist heel storend zijn! Durf dus te experimenteren met je plafond, kies bijvoorbeeld een kleurtje die terug te zien is in de rest van je interieur. Om je plafond hoger te laten lijken kun je het beste voor wit of een andere lichte kleur kiezen en als je gezegend bent met een hoog plafond kun je een opvallend kleurtje kiezen om een knipoog aan je interieur te geven.

Bron: Wrede

Maak een samenhangend geheel

Als je ervoor kiest om je houten meubels te schilderen, kies dan voor één kleur om een mooi samenhangend geheel te krijgen. Denk ook bij het schilderen van de muren áchter de (houten) meubels dat je een kleur kiest die mooi bij de tinten van het meubilair past. Het is zonde als je vers geschilderde muur vloekt met je zorgvuldig uitgekozen meubilair. Test dus de verfkleuren altijd thuis bij de meubels en de lichtinval.

Bron: A merry mishap

Gebruik in kleine ruimtes júist sterke kleuren

Er wordt vaak geadviseerd om in kleine ruimtes lichte, vrolijke kleuren te gebruiken zoals wit of heldergeel. Dit is ook aan te raden als je de ruimte groter wilt laten lijken. Maar wij vinden het ook heel gaaf om in kleine ruimtes juist sterke kleuren te gebruiken. Zo laat je de kamer opvallen, eruit springen! Probeer bijvoorbeeld eens een marineblauwe of zwarte muur, het staat rijk en houdt een kamer een beetje mysterieus. We love it!

Bron: Homease

Kies de verfkleur als allerlaatste

Dit wordt helaas vaak verkeerd gedaan. Kies eerst je meubels en vloer uit voordat je een verfkleur uitkiest. Verf is in ontelbaar veel kleuren en tinten te mengen, je meubilair helaas niet. Het zou toch zonde zijn als je net je muren hebt geverfd en er vervolgens achterkomt dat deze tint net vloekt met je bank.


Bron: Red Edition

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...