Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Inspiratie

Welke kleur moet ik mijn muur verven?

Welke kleur moet ik mijn muur verven?

Geef je je huis een flinke opknapbeurt, ga je verhuizen of heb je gewoon zin in een nieuwe frisse kleur op de muren? Om te bepalen welke kleur je op de wand wilt is nog best lastig. Je kijkt immers vaak tegen de muur aan en als je een ruimte binnenloopt is de kleur van de muren het eerste dat je opvalt. Hoe kies je nu de juiste kleur verf, zonder dat je er na een paar weken weer op uitgekeken bent?

Als eerste kijk je natuurlijk naar welke kleur jij mooi vindt maar je kunt natuurlijk ook kijken naar de invloed van verschillende kleuren op ons dagelijks leven. In welke kleuren moet je de muur verven als je kijkt naar de zogenoemde kleurenpsychologie?

Grijs

Grijs is een mooie neutrale kleur die net wat meer warmte in huis brengt dan alleen wit. Grijs versterkt andere kleuren goed, juist doordat grijs zo neutraal is. In combinatie met andere kleuren wordt grijs, in tegenstelling tot wit, juist versterkt. Doordat grijs van nature een sombere kleur is, is het aan te raden om het te combineren met frisse kleuren zodat het geheel niet 'te zwaar' wordt.

Bron: Bellacor

Blauw

Blauw geeft een gevoel van frisheid, zuiverheid en creëert rust, mits je blauw ook op een rustige manier gebruikt en niet als contrasterende kleur. De kleur blauw wordt geassocieerd met een frisse lentedag, aan de strak blauwe lucht en een stromend riviertje. Voor de slaapkamer kun je dan ook het beste voor blauw gaan. Daarnaast staan alle tinten blauw erom bekend dat je het meest productief bent met deze kleur om je heen. Als je thuis een kantoor hebt is het dus een goed idee om deze te voorzien van blauwe verf ;).

Bron: Anna Marselius

Groen

Groen is een gezonde, bewuste kleur. Met de kleur groen op de wanden krijg je het gevoel om dichter bij de aarde te staan en je bewuster te zijn van jezelf. Door de kleur groen wordt je actiever en alerter. Een beetje tegenstrijdig klinkt het wel, maar groen staat ook voor rust en evenwicht.

Bron: Design sponge

Paars

Paars is een veelzijdige kleur op de muur. Je ziet paars veel terug in grote, chique ruimtes. Denk maar aan hotels en restaurants. Paars in je interieur staat dus erg chique. Verder wordt paars ook veel gebruikt als retro kleur in combinatie met oranje.

Bron: Boligliv

Roze

Roze is een lieve kleur die staat voor onschuld en zachtheid. Het is daarom ook niet zo gek dat deze kleur vaak wordt gekozen voor een meisjeskamer. Dit geldt vooral voor de lichte tinten roze. Van de kleur roze wordt je vrolijk en neem je het leven niet té serieus.

Bron: Mi Armario en Ruinas

Rood

Rood is de kleur van liefde, passie en hartstocht maar ook van agressie en actie. Rood komt dus heel dominant over. Wil je een ruimte warm, intiem en uitnodigend maken? Kies er dan voor om verschillende tinten rood te gebruiken.

Bron: Wife in progress

Geel

De kleur geel wordt geassocieerd met de zon, het is daarom ook niet zo gek dat geel het goed doet in donkere ruimtes. Er is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je van geel vrolijk wordt! Het wordt daarom ook aangeraden aan mensen die niet lekker in hun vel zitten, om een muur in huis geel te verven. Wij raden aan om geel met mate te gebruiken. Doordat het een erg aanwezige kleur is kun je er gauw op uitgekeken raken als de kleur te overheersend is in een ruimte.

Bron: Follow the colours

Oranje

Oranje heeft veel dezelfde eigenschappen als geel. Ook bij oranje ga je aan de zon denken en word je vrolijk van de kleur. Oranje straalt warmte uit en deze kleur heeft zelfs een positieve invloed op je creativiteit! Mensen voelen zich snel welkom en op hun gemak in een ruimte waar oranje is verwerkt.

Bron: Apartment therapy

Bruin

Bruin staat voor veiligheid en is een neutrale kleur, het is daarom ook niet gek dat je in veel huiskamers bruin aantreft. In combinatie met wit of beige staat bruin ook erg stijlvol en elegant. Verder is bruin erg makkelijk te combineren met bijna alle andere kleuren.

Bron: Archzine

Wit

Wit is altijd goed in huis! Het doet ruimtes groter en rustiger lijken. Wit staat opgeruimd en is altijd stijlvol! Het is ook logisch dat bijna iedereen wel een of meerdere witte muren in huis heeft. Het is makkelijk te combineren met iedere andere kleur! Let er wel op dat als je voor wit kiest, je wel overal voor dezelfde tint wit gaat, anders kan de gelere kleur wit een beetje smoezelig overkomen.

Bron: Dust Jackett

Zwart

Zwart staat voor zakelijk, streng, serieus en stijlvol. Zwart is een lastige kleur voor in huis omdat het ruimtes snel donkerder en kleiner doet lijken. Zwart wordt daarom vaak als accentkleur gebruikt. Maar als je het aandurft, staat zwart juist fantastisch op de wand.

Bron: This old apartment

Zie ook:
-De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte
-Dit zijn 3 veelgemaakte fouten bij een kleine eethoek
-5 veelgemaakte fouten bij het organiseren van de badkamer

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...