Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

8 tips voor de perfect geschilderde muren

geschreven door Rosa
8 tips voor de perfect geschilderde muren

Veel mensen zien het schilderen van hun huis als een helse klus. Gelukkig hebben wij speciaal voor jou de beste verftips op een rijtje gezet waardoor het klusje toch iets makkelijker wordt ;).

De 60/30/10 regel

Deze regel kan je helpen om de juiste balans te vinden in je interieur. Je kunt het beste ongeveer 60% van je kamer in één kleur doen, dit is meestal de kleur van de wand, 30% van je kamer wordt dan een andere kleur. Denk hierbij aan een wand in een andere kleur dan de rest, geverfde kastjes of bijvoorbeeld een grote opvallende bank. De overige 10% kun je gebruiken voor accessoires of schilderijen.

tips-muren-schilderenBron: Remodelista

Zorg voor een gladde ondergrond

Voordat je begint met schilderen zorg je dat je ondergrond glad en vetvrij is. Anders krijg je vlekken of bobbeltjes in je kunstwerk. Ook is het van belang dat er in de ruimte waar je gaat verven van te voren goed stof is gezogen. Als je dit niet doet, heb je kans dat de stofjes in de verf gaan zitten.

groene-muurBron: SF Girl by bay

Hoeveelheid verf op je kwast of roller

Bij een verfroller is het belangrijk, vooral de eerste keer dat je hem gebruikt, dat je een ruime hoeveelheid verf in het bakje stopt. Nadat je de roller door de verf hebt gehaald moet je hem meerdere keren over het geribbelde deel van het bakje rollen zodat de roller veel verf opneemt. Op deze manier krijg je een mooie effen verfstreep op de muur. Voor kwasten geldt: Dip je kwast tot ongeveer 1/3 of 1/2 in de verf. Als je de kwast helemaal in de verf doopt, is de kans groot dat hij gaat druipen.

blauwe-muur-gele-bankBron: Arco via HomeDeco Binnenkijken

Verf in delen

Begin met het opzetten van twee verticale banen en verdeel deze vervolgens netjes door horizontaal met je roller eroverheen te gaan. Vervolgens ga je van boven naar beneden afrollen. Blijf dit steeds herhalen totdat de hele wand bedekt is met verf. Breng altijd minimaal twee verflagen aan voor een dekkend resultaat.

groene-muur-doorkijkBron: J. Ingerstedt

Ga in een vloeiende beweging door

Zorg ervoor dat je altijd in een vloeiende beweging doorgaat met verven, als je tussen het verven door stopt en de verf is ondertussen al opgedroogd op de muur, krijg je strepen als je hierna verdergaat. Zorg er dus voor dat je altijd één muur of kastje in een keer verft zonder pauzes.

tips-muren-schilderenBron: Decouvrir Design

Bewaar je kwasten in de koelkast

Als je even een pauze houdt tijdens het verven, of dit nu een paar uur of een paar dagen is, bewaar je kwast of verfroller dan in de koelkast. Rol je kwast in aluminiumfolie, een boterhamzakje of een plastic tasje en stop hem in de koelkast. Als je hem 10 minuten voordat je weer begint met verven uit de koelkast haalt, is hij weer klaar om te gebruiken!

tips-muren-schilderenBron: Jennifer Hagler

Gooi verf niet weg

Nadat je klaar bent met verven moet je de overgebleven verf nooit weggooien! Als je verfstuk een touch-up nodig heeft kun je de oude verf gewoon weer gebruiken zonder dat je nieuwe hoeft te kopen. Zorg ervoor dat je het verfblik weer goed dicht maakt, gebruik hiervoor een hamer. Als je het verfblik goed dicht hebt gedaan, keer hem dan om. Op deze manier voorkom je dat er lucht in het blik komt, waardoor de levensduur dus verlengt. De meeste verfblikken kunnen worden bewaard met een temperatuur tussen de 10 en 35 graden Celsius. Op het verfblik staat vaak ook een bewaaradvies.

muur-half-geschilderdBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar!
-Deze 5 kleuren zie je in bijna ieder Scandinavisch interieur
-Dit is de top 5 populairste interieurkleuren op het moment

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...