Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Binnenkijken

Tips voor het maken van de mooiste interieurfoto's

geschreven door Maartje
Tips voor het maken van de mooiste interieurfoto's

Als je een mooi interieur hebt, is het wel zo leuk om deze te delen met anderen. Niet alleen omdat jij er waarschijnlijk erg trots op bent, maar ook zodat andere mensen inspiratie kunnen opdoen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via onze Binnenkijkers via de app of op de website. Maar hoe maak je nou mooie interieurfoto's?

fotografieBron: fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken

Opruimen
Voordat je gaat beginnen met foto's maken, is het natuurlijk belangrijk dat het deel dat je wilt fotograferen netjes is. Het komt vaak voor dat het áchter de camera één grote bende is. Weet je even niet waar je sommige items moet laten? Schuif ze dan even uit het beeld. Bij menig influencer wordt de troep aan de kant geschoven voor de perfecte foto. Dit zie je toch niet ;-). Zolang het deel dat je wilt fotograferen maar netjes is. Let er bijvoorbeeld ook op dat je niet te veel snoeren ziet lopen, of dat er een stoflaag op het kastje ligt dat je wilt fotograferen.

Camera of telefoon
Tegenwoordig maakt het niet zoveel meer uit waarmee je fotografeert. De telefoons van nu maken ontzettend scherpe foto's. Maar, als je een goede camera met lens in de kast hebt liggen kan je natuurlijk deze gebruiken. Leuk om mee te oefenen of als je er al goed mee overweg kan zijn de foto's vaak een stuk mooier dan met de mobiele telefoon. Zorg wel dat je recht fotografeert. Niemand wil constant met een schuin hoofd naar je foto's kijken.

fotograferenBron: tessy1 via HomeDeco Binnenkijken

Daglicht
Het fijnste is als je met daglicht kan fotograferen. Natuurlijk scheelt het ook of je op een regenachtige of zonnige dag fotografeert. Op een regenachtige dag is het vaak te donker en met veel zon kan er juist weer (te) veel reflectie zijn. Dit laatste hangt er een beetje vanaf hoe de zon jouw huis binnenkomt. De beste dagen zijn eigenlijk wanneer het half bewolkt is. Zet de lampen uit, want hierdoor krijg je een gele gloed op de foto.

Voeg een element toe
Maak je foto's wat spannender door een element toe te voegen. Bijvoorbeeld een bepaalde kleur of ander element die jij terug wil laten komen in je foto's als een soort rode draad. Zet iets leuks op je tafel als je deze op de foto wilt, of een sierkussen op de bank. Speel vooral met je accessoires. Door dit te doen lijkt het soms al alsof je een grote verandering hebt gedaan.

fotograferenBron: een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5x verschillende items die je kunt gebruiken als salontafel
- 20x originele wanddecoratie als eyecatcher
- Binnenkijken in het lichte interieur van Jooshome

 
 
Slaapkamer

4 slaapkamer stylingtips voor je tienerdochter

geschreven door Yentl
4 slaapkamer stylingtips voor je tienerdochter

Er komt een dag dat je dochter uit haar oude kamertje groeit. Ze begint een groter bed nodig te hebben en dat behangetje dat er al 7 jaar op zit is past ook niet meer helemaal bij haar smaak en de trends van nu. Wat kun je het beste doen zodat de kamer weer een tijdje mee kan?...

meer...