Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Trends

Trend: dit gaan we deze zomer veel zien

geschreven door Maartje
Trend: dit gaan we deze zomer veel zien

Iedere zomer zijn er wel een aantal trends. Veel zomerse taferelen in huis of in de tuin. Mensen willen gaan switchen van een warm, winters interieur naar meer licht in huis en eventueel wat kleur. Ook de zomer van 2020 heeft weer wat interieurtrends.

zomertrendBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Bamboe, rotan en riet
Dit is niet echt een nieuwe trend en het blijft voorlopig nog wel even. Steeds meer mensen willen in huis en de tuin gebruik maken van natuurlijke en duurzame materialen. Bamboe, rotan en riet zijn hier zeker een onderdeel van. Deze materialen geven een warme, maar ook zomerse uitstraling. Bij veel strandtenten wordt er al gebruik van gemaakt en ook de populairste vakantiebestemmingen staan er vol mee.

Naturel
In de zomer komt er veel licht in huis. Het zonnetje schijnt meer dan in de winter en hier kun je kleuren in je huis op aanpassen. In de winter wordt er vaak gekozen voor donkere en warme tinten, maar in de zomer neigen mensen toch snel naar lichtere kleuren. Net als de natuurlijke materialen zijn natuurlijke kleuren ook een trend in de zomer van 2020. Vooral zandkleuren gaan we deze zomer veel zien. Het geeft rust en hiernaast kun je dan makkelijker wat hysterische kleuren toevoegen.

zomertrendBron: jodi via HomeDeco Binnenkijken

Geel en oranje
Geel en oranje zijn sprekende en vrolijke kleuren. Oranje kun je ook makkelijk in de winter nog houden, want het is een warme kleur. Geel gaan we deze zomer veel zien in accessoires. In de mode zien we al regelmatig items voorbij komen met prints van citroenen of zonnebloemen. Dit gaan we deze zomer ook veel zien bij interieuritems. Bij het zien van deze vrolijke printjes krijg je meteen een zomergevoel.

Linnen

Als we het hebben over duurzame en natuurlijke materialen kun je natuurlijk niet om linnen heen. Linnen plaids, kussenhoezen, tafellakens of beddengoed. Een dekbedovertrek van deze stof is ideaal voor in de zomer. Het voelt koel aan en absorbeert veel vocht. Linnen is drie keer sterker dan katoen en je hoeft het niet te strijken. Ben jij allergisch voor bijvoorbeeld huismijt? Linnen is hypoallergeen. Naast al deze voordelen is linnen natuurlijk ook een stijlvolle stof.

zomertrendBron: suzannebouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Wandtegels
Wandtegels zijn toch wel ideaal voor in de keuken en de badkamer. Meestal zie je standaard witte tegels, maar er is tegenwoordig veel meer keuze. Zie bijvoorbeeld deze blog over visgraattegels. Deze zomer gaan we leuke gekleurde wandtegels veel meer zien. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en met een vrolijk kleurtje staat het ook nog eens leuk.

Pastel
Zomerser dan pasteltinten kan bijna niet. Het zijn vrolijke en zachte kleuren. Vooral Lila, lichtblauw en roze zijn kleuren die we nu al veel voorbij zien komen, maar dit gaan we nog veel meer zien. Kies bijvoorbeeld voor dinerkaarsen in deze kleuren, wat kussens of schilder je muren.

Zie ook:
- Zo kies je een hanglamp uit
- De leukste lampen gemaakt van rotan
- Inspiratie: zomerse interieurs uit onze Binnenkijkers

 
 
Slaapkamer

4 slaapkamer stylingtips voor je tienerdochter

geschreven door Yentl
4 slaapkamer stylingtips voor je tienerdochter

Er komt een dag dat je dochter uit haar oude kamertje groeit. Ze begint een groter bed nodig te hebben en dat behangetje dat er al 7 jaar op zit is past ook niet meer helemaal bij haar smaak en de trends van nu. Wat kun je het beste doen zodat de kamer weer een tijdje mee kan?...

meer...