Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Trend: gedroogde bloemen in je interieur

geschreven door Iboya
Trend: gedroogde bloemen in je interieur

Het is helemaal hip om natuurlijke en duurzame producten te gebruiken in huis. De droogbloemen trend past hier dan ook perfect bij. Droogbloemen zijn tegenwoordig niet meer suf en stoffig maar hartstikke tof in je interieur! Dus koop een leuke bos bloemen en maak er iets moois van voor in je huis.

Drogen

Het drogen van bloemen is makkelijk. Kies jouw favoriete bloemen en planten uit. Kies bloemen met leuke kleurtjes voor een tof effect. Haal de overbodige blaadjes eerst weg. Bind vervolgens de bloemen en planten met een elastiekje aan elkaar en hang ze ondersteboven op een warme en droge plek. Om de kleuren nog beter te behouden kun je ze het best op een donkere plek hangen. Naast deze manier van drogen heb je nog een aantal manieren, zoals de bloemen tussen een boek leggen en zelfs in de magnetron. Maar je kunt de gedroogde bloemen natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen!

Vaas met gedroogde bloemenBron: magnolialane

Stylen

Er zijn veel manieren om gedroogde bloemen te stylen. De bloemen en planten zijn van zichzelf natuurlijk al prachtig maar je kunt het nog toffer maken. Je kunt de gedroogde bloemen bijvoorbeeld in een stolp doen, inlijsten, ophangen, in vazen stoppen en in flessen. Zoals op de foto's hieronder te zien is!

Stolp

stolp met gedroogde bloemenBron: flowrette

Inlijsten

ingelijste gedroogde bloemen en plantenBron: vogue

Ophangen

hangende gedroogde bloemenBron: houseandhome

Vaas

gedroogde bloemen in vaasBron: rosacadaques

Fles

gedroogde bloemen in flesBron: littlepieceofme

Onderhouden

Gedroogde bloemen kunnen heel lang meegaan. Dit is makkelijk en duurzaam want je hoeft niet steeds een nieuwe bos bloemen te kopen. Toch moet je ze wel een beetje onderhouden. Pas bijvoorbeeld op dat je er niet tegenaan stoot want dan kunnen de bladeren uitvallen. Daarnaast moet je proberen ze uit de zon te houden.

gedroogde bloemenBron: modeandthecity

Zie ook:
- Zo maak je het kleinste kamertje in huis stijlvol
- Maak met behang een statement
- 5x keukens met een kookeiland

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...