Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Binnenkijken

Typisch Life By Iv

geschreven door Tessa
Typisch Life By Iv

Toen Tjerk en Ivy hun huis in Apeldoorn kochten deden zij dit voor de perfecte ligging en niet bepaald voor de mooie vormgeving. In twee jaar tijd toverden ze hun van top tot teen met schrootjes bedekte jaren '50 woning om tot warm familiehuis. En nu na jaren te dubben en te verwisselen van stijlen weten ze het zeker: de bohemien touch is hét helemaal.

rotan bankje met bohemien details

Profiel

Waar:
Apeldoorn, Nederland.

Wie:
     Ivy, Tjerk en hun zoontjes Boaz & Tobe.

Over het huis:
- Jaren 50 huis
- 119m2
- Drie verdiepingen
- Drie jaar geleden gekocht

Woonstijl:
Bohemien met een eclectische moderne twist. 

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Wij hebben dit huis in februari 2016 gekocht. Hiervoor woonden wij in Noordwijk aan Zee. We wilden graag in Apeldoorn gaan wonen, omdat ik hier ben opgegroeid en mijn ouders en zussen nog hier wonen. Toen we het huis kochten was het in vreselijke staat. Het huis bestond uit hele oude (en niet hele mooie😉) elementen. Zo hadden we een klein jaren '50 keukentje van twee m2, was de trap bekleed met zeil en bestond de badkamer uit een bak met een douchekop erboven. Hierbij was het huis volledig bedekt met schrootjes: van muur tot en met plafond. Er was dus veel werk aan de winkel. Je kunt je misschien afvragen waarom we in vredesnaam dit huis toch besloten te kopen. Dit kwam door de ligging! Het huis stond in een gezellige buurt, nog geen honderd meter van mijn ouders en zussen vandaan, vlakbij de basisschool waar we Boaz op wilden doen, aan het bos en nog geen vijf minuten van het centrum. Dus in mei begonnen we begonnen we met de verbouwing. Een uitbouw naar achteren, de dakopbouw, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe wc, nieuwe Electra, nieuw dak... Ja, alles eigenlijk wel. Alles voor de fijne plek!"

bohemien woonkamer

"Het huis was volledig bedekt met schrootjes: van de muren tot aan het plafond."

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Ik hield al een lange tijd het huizenaanbod in deze buurt op Funda in de gaten. Toen ik dit huis zag klikte ik 'm in eerste instantie gelijk weer weg. Op de foto's zag het er zo beroerd uit. Ik kon hier eerst lastig doorheen kijken. Maar Tjerk en ik gingen toch op bezichtiging, gewoon om even te kijken. En vanaf dat moment zagen we allerlei mogelijkheden. Diezelfde dag brachten we nog een bod uit, deze werd gelijk geaccepteerd."

bohemien woonkamer

Heb je lang nagedacht over de inrichting?
"Ik denk nooit lang na over mijn inrichting. Dit komt doordat ik altijd weer verander van stijl. De ene week kan mijn huis gevuld zijn met roze accenten en de andere week weer met blauwe. Niet omdat ik de inrichting dan niet meer mooi vind, maar omdat ik verandering zo leuk vind! Momenteel blijf ik wel trouw aan de bohemien stijl."

bohemien woonkamer

bohemien woonkamer

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?
"Ik ben altijd gek geweest op een bohemien woonstijl. En dus veel spulletjes. Ik houd van verrassende combinaties in kleuren en materialen. Kussens, kleden en manden met franjes of pompoms hebben vaak direct mijn aandacht. Ook ben ik gek op macramé wandkleden en manden aan de muur. Maar ook Marokkaanse of gouden accessoires springen bij mij in het oog. Momenteel ben ik van de aardse kleuren, zoals terracotta, beige en roze. Ik mix deze woonstijl met modern. Ook vind ik planten in mijn interieur altijd erg fijn. Met name jungle planten. De groene kleur steekt mooi af tegen de aardse tinten. Ik ben trouwens geen held in de verzorging van mijn planten. Hierdoor maak ik toch vrij regelmatig weer een uitstapje naar het tuincentrum. Ondanks dat ik vaak thuis kom met kleurrijke items ben ik ook groot fan van witte interieurs. Altijd als ik dat zie denk ik weer 'ooh, dat wil ik ook wel!'. De kans is alleen groot dat ik mij hier nooit aan zou kunnen houden. Het lukt me wel redelijk goed om mij aan een natuurlijk kleurenpalet te houden. Zo zie je in ons huis ook veel hout en beton."

bohemien eetkamer

Hoe is het inrichten van jullie huis verlopen?
"De inrichting van het huis doe ik altijd helemaal zelf. Dit is dan ook echt mijn hobby. Ik vind het heerlijk om naar woonwinkels of het tuincentrum te gaan. Uren kan ik mij verliezen in foto's kijken en inspiratie opdoen op Pinterest en Instagram. Afgelopen november ben ik hierom een Instagram account begonnen. Welke ik in momenteel aan het uitbreiden ben naar een blog!"

bohemien eetkamer

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Ondanks dat we altijd kleur in ons interieur hebben gehad is onze woonstijl door de jaren heen wel veranderd. Toen ik in Alphen aan den Rijn woonde trok ik in bij Tjerk. Hij had een hele minimalistische stijl. Ik vond dit maar niks. Snel daarna zijn we in Noordwijk in een super mooi appartement aan het strand gaan wonen. De plek had een hoog plafond met balken tot aan de nok. Dit stond heel gaaf met een landelijk interieur en pastel tinten. We vonden het erg mooi maar het paste niet helemaal bij ons. Toen we naar Apeldoorn ben ik goed gaan kijken naar mijn éigen stijl en minder naar wat op dat moment de trend was. Zo kwam ik op de bohemien stijl. Ik wissel wel vaak nog van kleur. Deze weet ik vaak goed te combineren. Zo is het bij mij thuis druk aan accessoires, maar door de kleuren te matchen straalt het toch rust uit."

bohemien muurdecoratie

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Eigenlijk ben ik degene die thuis over de inrichting gaat. Tjerk bemoeit zich hier niet veel mee. Wel zegt hij het als 'ie iets écht niet mooi vind. Niet dat ik mij daar vervolgens iets van aan trek, Haha (Kan hij gelukkig ook om lachen😉)! Zo krijg ik het zo nu en dan nog wel eens in mijn bol dat ik weer een andere muurkleur wil. Dan ren ik naar de bouwmarkt toe en heb ik in een uur de hele kamer geverfd. Tjerk en ik hebben nu afgesproken dat ik nieuwe kleuren minimaal een maand moet laten zitten. Ook heeft Tjerk nu een paneel voor in de woonkamer gemaakt, welke ik aan beide kanten kan behangen. Deze kan ik dan gemakkelijk omwisselen. Dit scheelt hem ook weer een hoop moeite! We zijn het alleen echt niet eens over de grote antieke kast in de woonkamer. Ik wil graag een kleinere variant, van bijvoorbeeld rotan. Maar Tjerk vindt de kast die we nu hebben prachtig en daarbij handig voor het opruimen van onze spullen. Hier blijven we waarschijnlijk de komende tijd nog wel even over discussiëren denk ik."

bohemien wandkast

"Onze keuken is behoorlijk groot, ook al houden we allebei niet heel erg van koken, Haha!"

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Ik ben gek op alles wat franjes en/of pompoms heeft. Zo heb ik veel plaids met franjes en pompoms en ook genoeg kussens. Daarnaast ben ik altijd gek op mandjes en macramé wandkleden voor aan de muur. Deze zijn dan ook kenmerkend voor ons interieur. Een echte eyecatcher in ons huis is de keuken. Deze is behoorlijk groot (ook al houden we allebei niet heel erg van koken). En altijd gevuld met mensen en gezelligheid. Ook als wij in de keuken bezig zijn komen de boys graag op de krukken aan het keukeneiland zitten."

bohemien keuken

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Ik hou me eigenlijk niet aan bepaalde regeltjes wat betreft de inrichting. Ik zet in mijn huis wat ik mooi vind. Tjerk heeft wel altijd als regel dat een huis het beste door één iemand ingericht kan worden. Anders krijg je te veel stijlen die niet bij elkaar passen in een huis. Bij echt grote aankopen, zoals een kast, bank of eettafel vraag ik natuurlijk altijd wel wat hij er van vindt. En als hij iets echt niet mooi vindt, dan ga ik op zoek naar wat anders."

bohemien keuken

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"We wonen nu in een tussenwoning en hebben wel de wens om ooit een vrijstaand huis te kopen. En mochten we ooit gaan verhuizen, zullen we zeker wel in deze buurt blijven wonen. Maar dit zijn nog verre toekomst plannen! We willen eerst dit huis nog een keer gaan verbouwen. We willen graag de woonkamer nog aan de voorkant uitbouwen, suite deuren maken tussen de woonkamer en de keuken/eetkamer en mooie gestucte kasten laten maken. Ook zullen we dan de hele vloer moeten vervangen. Kortom, we dromen en sparen eerst nog even lekker door."

bohemien badkamer

"De witte kist van de oma van Tjerk zullen wij nooit weg doen."

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Boven op onze slaapkamer staat een witte kist. Deze is nog van de oma van Tjerk geweest. Zij heeft vroeger al haar bezittingen en deze kist gestopt en is ermee verhuist van Indonesië naar Nederland. Deze heeft in al onze huizen een mooi plekje gehad en zullen wij nooit weg doen."

bohemien details

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Dat er in ons huis ook echt geleefd mag worden. We hebben twee jonge kinderen en die rennen de hele dag door het huis heen. Het leek ons leuk om een keukeneiland te hebben waar ze dan ook rondjes om heen konden rennen. We hebben een enorme bank waar we met zijn allen op kunnen liggen. We hebben gekozen voor een grote eettafel waar we elke avond gezellig met het gezin aan eten, maar waar we ook graag met vrienden en familie aan zitten. Ik kies niet voor de duurste spullen voor in huis. Ik ben voorzichtig met mijn spullen, maar vind ook dat er geleefd mag worden en dat de kinderen niet de hele dag door voorzichtig hoeven te zijn met spelen. Ik weet dat als ik bijvoorbeeld een wit kleed koop er een grote kans in is dat ik na een aantal maanden een nieuwe moet kopen."

bohemien slaapkamer

"Als iets je niet bevalt is een pot witte latex zo gehaald!"

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Mijn tip voor het kiezen van een inrichting voor je huis is gaan voor wat je mooi vindt. Het is niet erg dat niet alles perfect gestyled bij elkaar past. Het is wel belangrijk dat jij je fijn voelt tussen de spulletjes om je heen. Juist dat geeft een mooi effect aan je inrichting. Als je net zo van verandering houd als ik, raad ik je aan om voor basic grote meubelstukken te gaan. Zodat ze bij alle items passen. Zo wil ik momenteel heel graag een roze bank. Maar doe ik dit niet, omdat ik weet dat de kans groot is dat ik daar over een jaar heel anders tegenaan kijk. Nieuwe accessoires en een ander kleurtje op de muur zijn zo gekocht en hoeven niet al te duur te zijn. Ik ben daarom altijd gek op speuren naar super leuke items voor een nog leukere prijs, bijvoorbeeld op marktplaats en de kringloop. Maar ook in verschillende woonwinkels weet ik vaak weer toffe nieuwe accessoires te vinden. En wat betreft een nieuwe kleur op de muur ben ik van het gewoon doen. Als de kleur je echt niet bevalt is een pot witte latex zo gehaald."

bohemien slaapkamer

Meer zien van het interieur van Life by Iv?
Binnenkijken-profiel: Life by Iv
Instagram: @lifebyiv

Zie ook:
-Typisch Wonen by Djo.
-Typisch CasaLeander.
-Geef je huis een industrieel tintje.

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...