Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Typisch CasaLeander

geschreven door Tessa
Typisch CasaLeander

"Hoe hebben we dit ooit kunnen kopen!?" Manon en Kasper Leander woonden vijf jaar geleden nog in een, met woest roze accenten versierd, appartement. Hun nieuwe jaren 30 huis toverderden ze om tot paleisje van rust, waarin ze alle roze woestheid vervingen met een tikkeltje boho."

strakke eetkamer casaleander natuurlijke kleuren

Profiel

Waar:
Nijmegen, Nederland.

Wie:
Manon en Kasper Leander en hond Charlie Leander🐶.

Over het huis:
- Jaren 30 woning
- 120 m2
- 3 slaapkamers

Woonstijl:
Basic/Scandinavisch met een touch of bohemian.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Wij wonen sinds juni 2018 in ons huis. We waren opzoek naar een koopwoning en toen we dit huis zagen waren we er snel uit. Dit huis wilden we hebben! Een jaren 30 woning in een mooie straat dicht bij het park met mogelijkheden tot verbouwen. En een huis met karakteristieke elementen."

strakke witte hal Marokkaanse lamp betonnen traptreden

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Een goede vriendin van ons werkt op een makelaarskantoor. Wij hadden haar gevraagd om jaren 30 woningen in Nijmegen voor ons in de gaten te houden. Toen dit huis op de markt kwam zijn we gelijk gaan kijken. De combinatie van een goede locatie, mooie karakteristieke kenmerken en mogelijkheden tot uitbouwen en verbouwen maakten dat dit huis precies was wat wij zochten!"

woonkamer neutrale kleuren met bohemian deatails

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Al voordat we begonnen met zoeken naar een nieuwe woning had ik mijn Pinterest al up to date. En de moodboards voor elke kamer al klaar. Mijn man is de handige van ons twee, maar geeft niet zoveel om hoe het huis ingericht wordt. Toen we dit huis hadden gevonden was de taakverdeling dus vrij snel duidelijk: hij regelde de verbouwing en het klussen, en ik kreeg vrij spel in de inrichting van het huis. Ik ben toen begonnen met het verder uitwerken van de moodboards. Hieruit werd het eigenlijk al vrij snel duidelijk. We wilden een rustige woning met natuurlijke materialen en kleuren."

strakke eetkamer casaleander natuurlijke kleuren

"Het was snel duidelijk: hij regelde de verbouwing en ik de inrichting."

Manon, hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?
"Ik hou van veel wit in combinatie met natuurlijke materialen en kleuren. Ik heb graag veel planten in huis. Verder ben ik niet vies van een tikkeltje bohemien. Maar in het geheel zou ik mijn stijl omschrijven als basic/Scandinavisch."

rotan hangstoel

Hoe is het verbouwen/inrichten van jullie huis verlopen?
"In februari 2018 hebben wij de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. We zijn toen direct begonnen met het strippen van de woning. In maart 2018 is er een aannemer bij ons begonnen om een aanbouw aan de achterzijde en de dakkapel te realiseren. Mijn man en ik hebben tegelijkertijd de bestaande woning volledig onder handen genomen, veranderd en opgeknapt. De inrichting van de woning hebben we zelf bedacht en uitgevoerd. Al heb ik me natuurlijk laten inspireren door verschillende inspirerende Instagramaccounts, Pinterest en tv-programma’s. Ik vond het ontzettend leuk om op jacht te gaan naar mooie vloeren, tegeltjes, meubels, gordijnen en accessoires."

badkamer betonnen muren en Perzische tegeltjes

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Vijf jaar geleden gingen wij samenwonen in een appartement. Ik was toen totaal nog niet bezig met interieur. Dus als ik nu foto’s terugkijk van die tijd moet ik soms wel lachen. Hoe hebben we dat ooit kunnen kopen?! Roze was destijds helemaal mijn ding. Dat was dan ook zeker terug te vinden in ons interieur. Soms ten onvrede van mijn man, haha! Van roze kussens tot roze handdoeken en als klap op de vuurpijl een knalroze muur! Deze roze kleuren hebben later plaatsgemaakt voor aqua blauw... Het duurde even, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat natuurlijke materialen en kleuren het beste bij ons pasten! Dus ja, onze woonstijl is in de jaren erg veel veranderd. Er is ook maar weinig meegegaan naar onze nieuwe woning. De grootste verandering is gekomen door het ontstaan van mijn huidige interesse in interieur. Omdat ik het leuk vind om meubels, accessoires en wooninrichting te zoeken en samen te stellen heb ik er ook veel meer oog voor gekregen. En ben ik beter te weten gekomen wat wij mooi vinden. De basis blijft nu voorlopig wel hetzelfde. Al houd ik er wel van om te wisselen van accessoires, en de details steeds weer een beetje te veranderen."

wandkast wit industrieel bohemian details

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Nauwelijks, mijn man geeft mij de vrije hand in het inrichten van de woning. Hij weet hoe leuk ik het vind en hoeveel ik er mee bezig ben. Hij weet ook wel dat ik degene van ons 2 ben met de betere smaak 😉. Dus hij sluit zich vaak ook aan bij wat ik mooi vind. De enkele keren dat hij het er niet mee eens is komt het uiteindelijk toch ook wel weer goed."

bohemian bijzettafel met boho details

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"De 'inrichting-items' die ons kenmerken zijn onder andere planten. Ik ben gek op planten, vooral cactussen! Ook het betoncire en de Portugese tegeltjes op de badkamer en toilet met zwarte accenten zijn echte kenmerken van ons interieur. En natuurlijk onze hond Charlie (die overigens qua kleur heerlijk blend in het interieur)! Wat betreft de woning zelf zijn de jaren 30 elementen die nog in het huis zitten ook echt kenmerken. Bijvoorbeeld de kleine raampjes op de overloop en karakteristieke paneeldeuren. Verder zijn denk ik licht(inval) en de houten vloer echte blikkenvangers."

waskom op houten wastafel plant betonmuur

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Toen ik opzoek ging naar inspiratie voor ons huis kwam ik op YouTube een video tegen van Bintihome. Hierin gaf zij uitleg over het maken van een kleurenplan en hoe belangrijk het is om dit palet aan te houden. Dit om eenheid te creëren in je woning. Ik ben hier toen mee aan de slag gegaan en kwam erachter dat dit voor mij super goed werkte!"

badkamer grijze betonmuren en Perzische tegeltjes

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Wij wonen hier pas sinds juli 2018. We hebben voorlopig dan ook nog geen plannen om hier te vertrekken. Wij hebben tijdens de aankoop van de woning er ook bewust voor gekozen om een huis te zoeken waar wij nog een lange tijd kunnen wonen."

slaapkamer groene muur bohemien details

"Kasper zijn twee grote liefdes: zijn Whiskey-collectie en de Playstation!"

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Los van mijn man en onze hond 😉, hebben wij niet echt spullen in huis die ons heel dierbaar zijn. Ik verander regelmatig de inrichting. Wat de kans groot maakt dat veel spullen in de loop der tijd vervangen zullen worden. Wat Kasper betreft zal hij ongetwijfeld, naast mij en Charlie, zijn twee liefdes noemen: de PlayStation en zijn Whiskey-collectie, haha!"

slaapkamer groene muur bohemien details

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Voor mij is een thuis een plek waar je je rust kunt vinden, gezellig met de kaarsjes aan met onze hond Charlie op de bank!"

Manon en Kasper Leander in woonkamer

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Ik denk dat opbergruimte in je huis erg belangrijk is. Omdat dit je woning overzichtelijk houdt en je hiermee rust creëert. Daarnaast denk ik dat voldoende licht creëren ook echt een must is. Wij proberen zelf daarnaast de basis van natuurlijke materialen, en kleuren te bewaren en het strak te houden. Zo kan je met accessoires en aanvullingen echt elke kant op. Oja, en een huis zonder planten is wat mij betreft echt geen optie!"

kaarsen in glazen box op wandmeubel

Meer zien van Manon haar interieur?
Binnenkijken-profiel: CasaLeander
Instagram: @casaleander

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66.
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur.
-In 5 stappen naar een bohemien interieur.

 
 
Inspiratie

Deze woonstijl past het beste bij je volgens jouw sterrenbeeld

geschreven door Julia
Deze woonstijl past het beste bij je volgens jouw sterrenbeeld

Er zijn allerlei manieren om keuzes te maken bij het inrichten van je huis. Je kunt je laten adviseren, je kunt een moodboard maken, maar je kunt ook kijken naar je sterrenbeeld. Ben je benieuwd welke woonstijl het beste bij jou past? In deze blog vertel ik het je aan de hand van jouw sterrenbeel...

meer...