Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Typisch Wonen by Djo

geschreven door tessa_vallinga

Typisch Wonen by Djo

Bas en Djolien werden meerdere malen gewaarschuwd bij het kopen van hun arbeidershuis in Oostkapelle. "Weten jullie wel waar jullie aan beginnen?!" werd er aan ze gevraagd. Toch hielden ze voet bij stuk, maakten van hun droom werkelijkheid en veranderden hun oude arbeiderswoning om tot warm familiehuis. Een plek waar modern wordt gemixt met ouderwets karakter en waar kan worden geleefd als Bourgondiërs!

keuken hout en beton

Profiel

Waar:
Oostkapelle, Nederland.

Wie:
Djolien & Bas Boone samen met dochters Liv en June.

Over het huis:
- Arbeiderswoning uit 1910
- 170m2
- 1 verdieping
- 4 slaapkamers

Bijzonder:
Verrassend ruime woning door de aanbouw van een woonkeuken en de aansluitende kinderspeelkamer die gecreëerd is in de oude schuur.

Woonstijl:
Scandinavisch

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Sinds 2010 wonen Bas, ik en onze Britse kortharen Beau en Storm al in deze oude arbeiderswoning uit 1910 in Oostkapelle. Toen ik het huis voor het eerst zag, was ik op slag verliefd! Wanneer ik vroeger als kind mijn droomhuis tekende zag het er precies zo uit. Een boerenstijl en met houten luiken. En ondanks het achterstallige onderhoud vond ik het er gelijk al gezellig uitzien. Niet iedereen zag de potentie in dit huis. Bas en ik zijn meermaals gewaarschuwd. Of we wel wisten waar we aan begonnen. Toch was ik er zeker van dat het helemaal goed zou komen. En ik had gelijk. Negen jaar later is het huis is meer dan ons thuis geworden. Die negen jaar klinkt als een hele lange tijd, maar zo voelde het niet. Elke keer pakten we weer vol goede moed een nieuwe ruimte aan. Zolang je dat eindbeeld maar voor ogen houd kom je er wel doorheen! Nu wonen we er met ontzettend veel plezier. Lekker dichtbij het bos en bij het strand."

woonkamer kachel

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Het huis stond al jaren te koop en werd tussentijds verhuurd aan toeristen. Er moest namelijk heel veel aan gedaan worden waardoor veel mensen erop afknapten. Wij besloten toch een bezichtiging te plannen en vanaf dat moment wisten we het zeker: dit zou ons huis worden!"

eetkamer Scandinavisch industrieel

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Toen we hier net kwamen wonen hebben we onze oude meubels meegenomen. We hadden geen plan de campagne en geen moodboards. Alleen het hoognodige werd aangepakt en pas later kwamen de puntjes op de i. Hier nam ik de goed de tijd voor. Ik heb uren besteed aan het bedenken van ideeën, het internet afgestruind en moodboards gemaakt."

houten eettafel groene kuipstoelen

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Eigen! Het huis past gewoon zo goed bij ons. Ik houd van de oude originele details. Maar ik vind strak en modern ook prachtig. Ons laatste (grootste) project, de woonkeuken, hebben we in december 2017 afgerond. En is nu mijn favoriete plek in huis! We hebben de achtergevel eruit gegooid, de muren doorbroken en er werd één grote leefruimte gecreëerd. Zo gaaf! Met name door deze nieuwe keuken hebben we het geheel een wat strakkere uitstraling kunnen geven. Door de zwarte glazen schuifpui sluit de tuin perfect aan op onze leefkeuken. Dit is heel fijn om alles te kunnen overzien als de meiden aan het spelen zijn. De combinatie van oud en nieuw maakt dit huis heel bijzonder. De originele zwart-wit getrommelde vloer in de hal sluit nu aan op de nieuwe grijze gietvloer. En in de woonkamer ligt nog een originele houten vloer. Deze is erg doorleeft doordat het huis deels onder water heeft gestaan tijdens de oorlog. Juist deze dingen geven ons huis charme en maken het zo uniek. Echter maken ze het ook lastig om het huis onder een bepaalde stijl thuis te brengen. Hierom houd ik het maar op 'eigen'."

Kinder speelplek

Hoe is het verbouwen/inrichten van jullie huis verlopen?
"Wat betreft het maken van keuzes hebben we het allemaal zelf gedaan! Maar wat betreft de uitvoering hebben we zeker de nodige hulp gekregen. Wij hebben het geluk om een (schoon)vader te hebben die zijn eigen klusbedrijf heeft en die het ook enorm leuk vindt om te sparren over nieuwe projecten. Door alles met volle overgave te doen werd het klussen erg leuk!"

"Ik hou van verandering. Tot grote frustratie van Bas, haha!"

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Door de jaren heen heb ik diverse stijlen gehad. Maar op dit moment ben ik erg gecharmeerd van de Scandinavische stijl. Ik houd wel van dat 'less is more'. Ik houd ook van verandering (tot grote frustratie van Bas, haha!). Ik heb echter wel het idee dat de huidige stijl in huis blijvend is. Nu hoor ik Bas al zeggen: 'Dat heb ik vaker gehoord...'. Maar ik denk het echt, dit voelt goed, dit zijn wij... Hiernaast heb ik planten altijd erg belangrijk gevonden. Het liefst grote groene planten. Zo haal ik het buitengevoel naar binnen!"

slaapkamer zwart beddengoed houten balken wit en licht

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Wij hebben regelmatig discussie over 'dingetjes' in huis. Dan heb ik weer iets verzonnen en vind Bas het eigenlijk niet nodig of ziet hij het nog niet echt helemaal voor zich. Hij vind alles wel prima zoals het nu is, terwijl ik altijd ergens wel weer wat wil verbeteren of opleuken. Om hem meer vertrouwen in mijn ideeën te geven en frustraties te voorkomen maak ik vooraf nu altijd moodboards. Dan zegt Bas achteraf vaak wel 'Ja, je hebt gelijk, beter zo!'. Zelf ben ik het ook weleens oneens geweest met een idee van Bas. Zo hebben we buiten een soort van veranda/overkapping waar we ontzettend veel plezier van hebben. We noemen het ook wel onze tweede woonkamer, omdat we er zoveel zitten. Bas heeft er een tv-kast gemaakt. Het ging toentertijd om een soort man-cave idee. In eerste instantie leek dit mij niet echt wat, maar nu ben ik er toch wel heel erg blij mee! Ja, soms moet je iets uit handen geven... Alhoewel dit bij mij wel veel moeite heeft gekost😉!"

badkamer bad hout beton

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"De stalen deuren in onze woonkamer zijn toch wel echte blikvangers. En ook de Pittcooking! Onze gaspitten zitten los in het blad en dat maakt onze keuken wel bijzonder. Het is ook heel erg fijn koken. Daar zijn we echt heel erg blij mee!"

"Soms moet je iets proberen om erachter te komen dat het niet bij je past."

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Nee, eigenlijk niet. Soms moet je iets proberen om erachter te komen dat het niet bij je past. Je kan het iets heel mooi vinden bij een ander maar dat kan dan zomaar niet matchen bij jezelf of jouw huis. Soms kan je dat pas uit je hoofd zetten als je het ook daadwerkelijk gezien of geprobeerd hebt. Wij proberen ons wel altijd aan een neutraal kleurenpalet te houden. Eentje waarin andere kleuren/tinten op zich mogen, zolang het maar met mate is😉."

kinderkamer houten bed in huis-vorm

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"We hebben best veel opgeknapt en geïnvesteerd in dit huis, soms meer dan nodig was. Het liefst blijven we hier voor de rest van ons leven! Maar als je weet dat je hier zal blijven wonen is het leuk om telkens weer wat te verbeteren!"

kinderkamer ledikant groene muren

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Dierbaar? Niet iets in het bijzonder… Maar ik ben wel gehecht aan de authentieke elementen van dit huis. Zoals de geleefde houten vloer in de woonkamer of de getrommelde vloer in de hal. Die zal ik zeker niet zomaar vervangen. Deze elementen geven juist charme aan het huis."

"Ons huis is een thuis omdat er écht geleefd mag worden!"

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Onze woonkeuken. Een plek waar we met het gezin maar ook met familie en vrienden heerlijk kunnen genieten. Wij zijn echte Bourgondiërs en houden ervan om lekker te eten en te borrelen. De wijn vloeit rijkelijk in huize Boone. Onze woonkeuken is de ultieme plek daarvoor. Houtkacheltje aan, stoofpotje op het fornuis en de keukentafel vol. Heerlijk! Naast ons huis stond een oude schuur die vroeger dienst deed als slachthuis. Momenteel is een gedeelte opgeknapt tot speelkamer en is er een doorgang gemaakt naar de woonkeuken. Erg fijn dat al het speelgoed daar kan staan en de meiden zich daar volledig uit kunnen leven. Natuurlijk nemen ze veel van die spullen overdag mee in huis, maar dat is gezellig. Als het ‘s avonds maar weer aan kant is. Dit maakt ons huis ook echt tot een thuis waar geleefd kan/mag worden!"

eetkamer woonkamer

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Blijf bij jezelf. Ik haal mijn inspiratie uit woonbladen en Instagram. Ook vind ik het super leuk om bij andere interieurliefhebbers binnen te kijken en te zien wat hun stijl is. Vooral als iemand echt zijn eigen stijl creëert. Iets nadoen is simpel. Maar een combinatie maken én bij jezelf blijven, daar heb ik bewondering voor. Als jezelf tevreden bent straal je dat ook uit in je huis!"

En tot slot de buitenkant van het huis van de familie Boone. Mooi toch?

eetkamer woonkamer

Meer zien van Djolien haar interieur?
Binnenkijken-profiel: WonenByDjo
Instagram: @wonenbydjo

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66.
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur.
-Typisch Casaleander.