Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Shop the look

Velvet stoelen onderhouden doe je zo

geschreven door Iboya
Velvet stoelen onderhouden doe je zo

Op dit moment zijn velvet stoelen dé trend. Je ziet het overal terug. Velvet wordt ook wel fluweel genoemd en is een luxe stof. Het is lekker zacht en het heeft een mooie glans. Velvet stoelen zorgen voor een chique look en is dus een must have voor in ieder interieur! Maar ook deze stoelen hebben onderhoud nodig. Veel mensen denken dat dit lastig is, maar dat valt hartstikke mee. Met deze tips blijven jouw velvet stoelen mooi!

Oranje velvet stoelen eetkamerBron: @Interieur.vanlonn via Kick Collection

Kreukels of deuken

Als je net velvet stoelen hebt gekocht wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Toch is het net als bij andere stoelen zo dat je op een gegeven moment gebruikssporen kunt gaan zien. Zo krijg je bijvoorbeeld kreukels of deuken in je stoel doordat ze tegen de tafel aan staan. Maar wees niet bang dit is gemakkelijk te verwijderen!

velvet stoelen eetkamerBron: @Jet_andmore via Kick Collection

Zo haal je kreukels uit je velvet stoelen

Voor het verwijderen van je kreukels uit je stoel heb je maar één ding nodig: een strijkijzer. De eerste stap voor het verwijderen van de kreukel of deuk is de stoel plat leggen. Zo kan je gemakkelijk over de kreukel heen strijken zonder dat je strijkijzer water lekt op de stoel. Zet de strijkijzer eerst op de laagste stand en zet ‘m steeds een beetje hoger totdat de kreukel er uit gaat. Vergeet ook niet te stomen, hierdoor gaat de kreukel er sneller en beter uit. Pas wel op: maak de stoel niet te nat met stoom, dit kan averechts werken.
Strijk één kant op, met de haartjes mee. Anders heb je kans dat de kreukel juist erger wordt.

Tip: het lijkt eerst alsof de kreukel erger wordt maar dat is niet zo. De kreukel wordt vochtig waardoor het er erger uit ziet. Laat de stoel opdrogen en je zult zien dat de kreukel weg is!

velvet stoelenBron: @happy_ayla via Kick Collection

bureau met velvet stoelBron: marionvanzutphen via Kick Collection

roze en zwarte velvet stoelenBron: @binnenkijkje via Kick Collection

De velvet kuipstoelen van Kick Collection zijn tijdelijk in de korting! Wees er snel bij een scoor zo'n toffe velvet stoel. Klik hier voor de deal! :)

Wil je weten hoe jouw velvet items het langst mooi blijven? Alle informatie over de verzorging vind je hier!

Zie ook:
- 9 redenen waarom je meer planten moet aanschaffen
- Inspiratie: 8x interieurs met een touch of gold
- Inspiratie: trendy zitzakken in huis

 
 
Woonkamer

Een fauteuil in je woonkamer

geschreven door Maartje
Een fauteuil in je woonkamer

Is je woonkamer te leeg of wil je meer zitruimte naast de bank? Een fauteuil is dan de perfecte oplossing. Fauteuils zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. Ze zijn stylish én zorgen ervoor dat je een comfortabele zitplek hebt! Voordelen van een fauteuil Een fauteuil hee...

meer...