Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Vervang de kerstboom voor een kamerplant

geschreven door Lynn
Vervang de kerstboom voor een kamerplant

De kerstdagen zijn alweer anderhalve week voorbij en dus is de kerstboom ook alweer uit de meeste interieurs verdwenen. Je had er eigenlijk wel zin in, alles weer lekker opgeruimd - maar nu de kerstboom echt weg is, zie je vooral een grote leegte in de kamer. Wat een kale plek is het geworden!? Onze tip: vervang die leegte met een mooie, grote kamerplant! In deze blog laat ik je zien welke (grote) kamerplanten de kerstboom perfect vervangen.

Waarom een kamerplant?

Kamerplanten blazen je interieur wat leven in. Zo voorkom je een steriele look en krijgt je huis wat meer sfeer en kleur. Daarnaast zijn kamerplanten ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Planten maken de lucht in je huis zuiver en zorgen voor zuurstof. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een plant bijdraagt aan betere slaap en ze maken je gelukkiger. Dat is dan zeker wel het proberen waard!

grote-kamerplant-bohemienBron: Kelly_olman via HomeDeco Binnenkijken




 

Gatenplant: Monstera deliciosa

Deze prachtige kamerplant kan erg groot worden en is de perfecte vervanger van de kerstboom. Zorg er daarom ook voor dat hij op een plek staat waar hij een tijd kan blijven. De plant staat het liefst op een wat donkerdere plek, dus als je woonkamer erg licht is plaats je hem verder van het raam af. De gatenplant gebruikt veel water maar is geen grootverbruiker. Geef hem meerdere keren een kleine hoeveelheid water en laat dit telkens een beetje opdrogen. Zorg ervoor dat hij nooit helemaal uitdroogt.

monstera-gatenplantBron: Warentuin Natuurlijk

Treurvijg: Ficus benjamina

Deze kamerplant groeit met de juiste verzorging na een tijdje uit tot een kleine boom in huis! De treurvijg is flexibel maar houdt van stabiliteit. Jaar in jaar uit op dezelfde plek staan vindt hij erg fijn. Zet het boompje in een lichte kamer, maar niet direct in de zon. De ficus houdt in het groei seizoen (lente-zomer) van ruim water, het liefst op kamertemperatuur. Zorg dat er geen water in de pot staat, maar houdt de kluit wel licht vochtig. In de herfst en winter heeft hij minder water nodig.

ficus-benjamina-treurvijgBron: Warentuin Natuurlijk

Vioolbladplant: Ficus lyrata

De Ficus lyrata houdt van een lekkere warme en lichte plek. Maar zet hem in de zomer liever geen hele dagen in de volle zon. Ook houdt hij niet zo van tocht, daar worden de bladeren lelijk van. Zorg ervoor dat de grond steeds licht vochtig wordt gehouden zonder dat de kluit doorweekt raakt.

ficus-lyrata-kamerplantBron: Warentuin Natuurlijk

Gebruik een pot die bij jouw woonstijl past

Bij een plant hoort natuurlijk ook een mooie plantenpot. Met deze pot kun je veel verschillende kanten op. Ga voor een metalen of stenen pot voor een stoere look of kies juist voor een rotan bloempot voor een bohemian woonstijl. Als je toch niet zo’n grote plant in huis wilt kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleinere. Zet deze dan op een planten krukje om toch die lege hoek mooi op te vullen!

kamerplant-op-planten-krukBron: Joyfulliving via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo maak je de kamerplanten klaar voor het najaar
- Begin het nieuwe jaar met deze duurzame items
- Hebben! Planten die de show stelen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...