Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Verwijder deze 5 items uit je interieur om een stijlvol interieur te creëren

geschreven door Rosa
Verwijder deze 5 items uit je interieur om een stijlvol interieur te creëren

Of het nu een klein appartementje op drie-hoog-achter is óf een gigantisch landhuis, sommige interieurs hebben een uitstraling waar je U tegen zegt! Hoe dit precies kan? Waarschijnlijk omdat zij enkel met stijlvolle items decoreren. Maar, hoe bepaal je nou of een item wél of niet kan? Daar help ik je graag bij en ik vertel je welke 5 items je uit je interieur moet bannen.

Het schoenenrek
Ik begrijp dat het superhandig is om een (open) schoenenrek in de hal neer te zetten. Zodra je je schoenen uit hebt getrokken, zet je ze gauw op het rek neer. Toch is het een stuk stijlvoller om voor een afgesloten schoenenkast te kiezen. Veel mensen komen via de hal binnen en je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Ga daarom voor een dichte schoenenkast om al je (vieze) schoenen in op te bergen. Oogt een stuk stijlvoller ;-).

Veel kleine accessoires
Als je te veel kleine accessoires uitstalt in je interieur, kom je al snel over als een hoarder. Kies daarom liever een aantal grotere woonaccessoires óf kies kleine accessoires die tegelijkertijd ook een functie hebben. Denk aan vazen, fotolijsten, spiegels of kandelaars. Je interieur zal een stuk opgeruimder, groter en rustiger ogen.

ruimte-stijlvol-inrichten Bron: My Scandinavian Home

Meubilair dat niet in verhouding is
We komen nog veel te vaak te grote of juist te kleine meubels tegen. Als je een grote woonkeuken hebt met een hoog plafond, kies je natuurlijk een grote eettafel met opvallende stoelen eromheen. Een kleine eettafel valt in het niet. Ook als je voldoende ruimte hebt, kies je niet voor een kleine bank. Zonde van je ruimte! Een interieur waar het meubilair mooi samenkomt met de ruimte oogt super stylish.

ruimte-stijlvol-inrichten Bron: The Ultra Linx

Alles in één stijl
In de vorige eeuw was het misschien hip om al je meubilair van dezelfde lijn te hebben. Tegenwoordig mixen en matchen we er op los. Combineer verschillende materialen en speel met het kleurenpalet. Heb je bijvoorbeeld een houten bed? Kies dan niet voor de bijpassende nachtkastjes maar kies júist voor bijvoorbeeld een ijzeren variant. Of geef het hout een kleurtje. Door verschillende kleuren en materialen te gebruiken, breek je het geheel mooi.

ruimte-stijlvol-inrichten Bron: My Scandinavian Home

Kleine badmatjes
Kies in de badkamer alsjeblieft niet meer de kleine badmatten. Kies liever een oversized variant of denk uit de box en leg er eens een normaal (katoenen) vloerkleed neer. Een te kleine badmat valt in het niet en oogt al snel een beetje smoezelig. Een badmat over de lengte van een badkamer oogt superchic ;-).

Zie ook:
- Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips
- Dit is het mooiste kantoor van Amsterdam!
- Ronde vormen in het interieur zijn helemaal in! Zo voeg je deze trend toe in jouw interieur

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...