Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

3x waarom organische vormen zo razendpopulair zijn

geschreven door Marie-Louise
3x waarom organische vormen zo razendpopulair zijn

Trendwatchers kondigden het al aan en we zien het al enige tijd overal om ons heen: organische vormen. Ze zijn helemaal hot in de interieurwereld en absoluut een keeper. En de trend gaat alsmaar stukje bij beetje verder. Waar we vorig jaar vooral de organische vorm 'rond' terug zagen komen in de vorm van spiegels, vloerkleden en bijzettafels, zien we de organische vormen nu meer dan ooit. Denk zachter afgeronde banken, salontafels met een golvende shape en sculpturen die doen denken aan curvy lichamen.

Wij zijn, samen met menig interieurliefhebber, maar wat fan! Maar wat maakt de 'curvy' trend zo razendpopulair? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en delen onze kennis graag met je.

organische vormen interieurBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken

1. Veilige bubbel

Na een tijdperk van minimalistische interieurs met strakke, rechte lijnen en harde materialen, hebben we nu behoefte aan warmte en comfort om ons heen. Dit komt door de verharding van de maatschappij en de toename van de wereldwijde onzekerheid. We willen ons in onze veilige, comfortabele bubbel kunnen terugtrekken na een lange dag hard werken.

In ons interieur uit zich dat in aaibare materialen, organische vormen en zachte lijnen. Deze elementen stralen vrouwelijkheid uit en creëren een warme, uitnodigende sfeer. Dit betekent echter niet dat strakke vormen en lijnen passé zijn, je kunt ze juist goed met elkaar combineren en zo een speels effect creëren!

teddy stoel wit rond organische vormen interieurBron: stylingbymanon via HomeDeco Binnenkijken

2. Natuurlijke habitat

Naast de warmte, geborgenheid en het comfort, is er nog een andere specifieke reden waarom wij massaal weg zijn van de trend. Organische vormen zijn namelijk afkomstig van de natuur en roepen daarmee positieve associaties in ons brein op.

Vormen hebben, net als kleuren, dus direct invloed op ons gevoel. Zo geeft een interieur waarin alles geordend en rechthoekig is een 'streng' en 'dreigend' gevoel, terwijl organische vormen weer vriendelijke emoties activeren in ons brein. Ze zorgen voor rust en brengen sfeer dankzij de vloeiende vormen en lijnen!

organische vormen interieurBron: maartje-rosalie via HomeDeco Binnenkijken

3. Ruimtebesparend

Klonken de vorige redenen iets te zweverig voor je? Dan hebben we hier een wat praktischer argument voor je: ronde, organische vormen ogen ruimtelijk en zijn ruimtebesparend. Ze zijn daarom ideaal voor kleinere woningen!

organische vormen interieurBron: thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken

En nu?

Warmte, geborgenheid en comfort zorgen voor vriendelijkheid en positieve associaties. Allemaal leuk en aardig, maar hoe pas je dit effectief toe in je interieur zonder dat het een bonte bedoening wordt in huis? Easy! Wij geven je vier tips.

spiegel organische vormenBron: maisondemanon via HomeDeco Binnenkijken

1. Aan de muur
Organische vormen aan een lange, smalle muur verrichten vaak wonderen. Aan de muur kun je het zo gek maken als je wil: ronde spiegels, verschillende manden of dienbladen bij elkaar voor een speels effect, of een zacht aaibaar wandkleed. Ook doen organische vormen het fantastisch bij kunst!

muurdecoratie organische vormenBron: huizejolie via HomeDeco Binnenkijken

2. Op de grond
Vloerkleden zie je op dit moment in allerlei vormen, maten, kleuren en designs. Ze geven superveel sfeer, maken de ruimte compleet en creëren een geheel. Door voor een vloerkleed met een organische vorm te kiezen, breek je de vaak harde lijnen van een bank. Leg er nog een vloerkleed overlappend naast en creëer een ultiem speels effect!

vloerkleed tapijt rond organische vormenBron: MrCarpet

3. Om op te zitten
Stoelen met ronde, organische vormen zijn helemaal on trend. Leuk om verschillende vormen te combineren voor wat contrast aan een ronde, of juist rechthoekige eettafel!

stoelen organische vormen interieurBron: annehome14 via HomeDeco Binnenkijken

4. Om aan te zitten
Ronde eettafels zijn niet alleen een lust voor het oog, je zit er ook nog eens supergezellig met vrienden of familie. Je kunt namelijk iedereen aan tafel aankijken. Stylish, gezellig en praktisch!

organische vormen eettafel rondBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo creëer je een naturel interieur
- Trend: vazen met organische vormen
- Shop de look: Japandi

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...