Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Weinig daglicht? Zo zorg je ervoor dat je huis lichter is

geschreven door Julia
Weinig daglicht? Zo zorg je ervoor dat je huis lichter is

Daglicht in huis is onmisbaar en laat je woonruimte fijner aanvoelen. Daarnaast is het ook belangrijk voor je gezondheid. Het kan je nachtrust en je humeur verbeteren. Helaas is niet elk huis voorzien van een flinke dosis daglicht. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen die ervoor zorgen dat je huis lichter is.

Spiegels

De eerste manier om voor meer licht te zorgen, is door spiegels toe te voegen. Door een spiegel tegenover je raam te zetten of op te hangen, zorg je ervoor dat het licht weerkaatst wordt. Dit kan een enorm effect op je interieur hebben. Een spiegel is ook heel geschikt om een donkere hoek op te lichten.

interieur met spiegelBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Lichte kleuren

Gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren, want donkere kleuren zullen ervoor zorgen dat je interieur nog donkerder oogt. Denk hierbij niet alleen aan lichte kleuren voor de wanden, maar ook bij de meubels, de vloer of kozijnen. Een grote donkere bank of vloerkleed, heeft grote invloed op de hoeveelheid licht. Ook heel belangrijk is het om vlakbij de ramen lichte kleuren aan te brengen. Door de kozijnen bijvoorbeeld wit te schilderen, weerkaatst het licht.

wit interieurBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Glanzende materialen

Glanzende materialen weerkaatsen net als spiegels het licht. Je kunt bijvoorbeeld een glanzende salontafel of kast neerzetten of verf aanbrengen met een glanzende finish. Ook zal een glanzende vloer zorgen voor meer licht, zoals je bij het interieur hieronder goed ziet. Qua materialen kun je onder andere denken aan glas, messing of marmer.

woonkamerBron: jantine14 via HomeDeco Binnenkijken

Lampen

Voldoende lampen zijn in ieder interieur belangrijk, maar voor een donker interieur des te meer. Wanneer het aantal ramen nogal beperkt is, zijn lampen toch wel de beste oplossing. Om echt de indruk van daglicht te wekken, kun je speciale daglichtlampen ophangen, die natuurlijk licht nabootsen.

groen interieurBron: huizemus via HomeDeco Binnenkijken

Ramen vrijhouden

Staat jouw bank, bed, of een ander meubelstuk voor het raam? Of heb je planten in de vensterbank staan? Overweeg dan om deze voor het raam weg te halen. Een meubelstuk kan gemakkelijk het daglicht blokkeren en dat is zonde wanneer je er al niet zoveel van hebt. Wat het licht ook kan blokkeren zijn zware gordijnen of jaloezieën. Houd dit in gedachten bij het creëren van meer daglicht.

landelijke woonkamerBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Interieurs met lentetaferelen uit onze binnenkijkers
-Met deze simpele tips creëer jij een sfeer in huis waar jij vrolijk van wordt
-Dit is hoe jouw sterrenbeeld je interieur beïnvloedt

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...